"Behöver du hjälp?" cafépersonalen skickar ett meddelande till en tjej efter det att en främling närmat sig

av sofia

01 Mars 2022

"Behöver du hjälp?" cafépersonalen skickar ett meddelande till en tjej efter det att en främling närmat sig
Advertisement

Det är inte alltid 100% säkert för en tjej att gå på gatan ensam, särskilt inte på kvällen. Farorna kan i verkligheten, lura bakom varje hörn, även mitt på ljusa dagen, och det är kanske därför personalen på en välkänd amerikansk kafékedja ingrep för att rädda en ung kvinna som uppenbarligen verkade vara besvärad av en främling. I dessa fall är det lätt att vända sig bort eller att inte ingripa av rädsla för att förvärra situationen och det var därför de anställda på caféet skickade ett "hemligt" budskap till tjejen, ifall det var så att hon behövde hjälp. En gest som fick henne att känna sig skyddad och som flickans mamma valde att dela på webben för att låta folk få veta hur viktigt det är att vara säker och känna sig trygg på offentliga platser.

via Today

Advertisement

Wow... I'm SO incredibly grateful that there are such good people out there! TY Starbucks employees!! ❤️ (Smart...

Pubblicato da Raising Teens Today su Venerdì 18 febbraio 2022

För en förälder är det en trygghet att veta att det finns cafépersonal som är så uppmärksamma på kundernas säkerhet på caféet där deras dotter går. Brandy Roberson är mamman till flickan som "räddades" av Starbucks personalens uppmärksamma gest. Kvinnan vände sig till Facebook och delade bilden av det omtänksamma meddelandet från personalen till hennes dotter. Efter att ha sett att 18-åringen hade blivit kontaktad av en främling, medan hon satt och pluggade ensam, bestämde sig personalen på caféet för att ingripa diskret för att förstå om läget var under kontroll. För att göra detta serverade de henne en varm choklad, där de hade skrivit tydliga instruktioner på pappersmuggen:

"Är du okej? Vill du att vi ska ingripa? Ta i så fall bort locket från muggen" - detta är orden som man kan läsa på pappersmuggen.

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

Inlägget raderades senare, eftersom flickan ville förbli anonym, men hennes mamma berättade om situationen på detta sätt: "Hon ville komma ut och gå och sätta sig och plugga någonstans. Hon gillar att sitta och plugga på café", berättar Brandy och tillade att hennes dotter var på Starbucks i "Corpus Christi" i Texas på lördagskvällen när det hela inträffade. En främling gick fram för att prata med henne och en person i cafépersonalen bestämde sig för att ingripa genom att servera "en extra varm choklad som någon hade glömt att ta" till henne. En choklad som faktiskt innehöll ett meddelande och en nödkod. Flickans mamma kunde inte låta bli att tacka Starbucks-personalen för att de tog hand om hennes dotter: "Hon kände sig trygg och tog inte bort locket. Men hon sa att hela personalen vakade över henne under resten av tiden hon var där." Flickan var också självklart väldigt tacksam gentemot all personal.

"Han var ganska livlig", fortsatte flickans mamma, "jag tror att det var det som fick de anställda att reagera. Han kom inte heller dit tillsammans med min dotter, så de visste att hon förmodligen inte kände honom." Hon tillade sedan också att mannen tyst gick därifrån efter att ha insett att flickan kommunicerade med cafepersonalen. "Jag är otroligt tacksam mot personalen. Jag hoppas att alla kan lära sig något av dem och vara villiga att hjälpa alla de som verkar behöva hjälp", avslutade den unga kvinnans mamma.

Advertisement