Han räddar en människas liv men får sparken - hela staden stöttar den här badvakten - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Han räddar en människas liv men får…
Lämna dem inte ensamma - 16 barn som En ung mamma får sparken efter bara 10 dagar, chefens anklagelse:

Han räddar en människas liv men får sparken - hela staden stöttar den här badvakten

06 April 2021 • Av sofia
1.358
Advertisement

Kan man bli av med sitt jobb för att man räddar någons liv? Det verkar absurt, men ändå är det vad som hände med den unga livräddaren Tomas Lopez. Killen var i tjänst på Hallandale Beach, Florida, när en människa plötsligt kom springande och talade om för honom att en person höll på att drunkna i havet. Precis som vilken annan badvakt som helst rusade Tomas dit för att hjälpa mannen. När han kom fram hade några personer redan dragit upp honom på land. Han kämpade för att andas, men Lopez och en sjuksköterska hjälpte honom och tog hand om honom tills sjukvårdspersonalen anlände. 

via: bbc.com

Lopez agerade precis som han borde ha gjort i denna nödsituation och hade aldrig kunnat förvänta sig det som skulle ske strax efter, nämligen att han avskedades för att han hade ”lämnat sitt tilldelade patrullområde” och försatt människor på Hallandale Beach i fara. Både människorna i staden och hans kollegor blev upprörda och undrade vad de hade förväntat sig att Tomas skulle ha gjort? Borde han ha tittat på medan en man var i fara bara för att han inte fick lämna det område han hade tilldelats?

Chefen för Jeff Ellis & Associates, företaget som sköter räddningstjänsten, förklarar att det är en fråga om ansvar och att en livräddare inte får lämna sitt området. Det Tomas gjorde låg utanför hans område, han kände till reglerna och måste ta ansvar för det han gjorde. Det faktum att Lopez avskedades fick stark kritik och två andra livräddare beslutade i ren protest att sluta. Föreningen bad både Lopez och hans kollegor att återvända till sina jobb men de vägrade.

Advertisement

Hallandale Beachs borgmästare Joy Cooper bjöd sedan in både Lopez och hans kollegor som hedersgäster till ett evenemang i deras ära. Vid det tillfället meddelade borgmästaren också att han inte längre hade tänkt anlita det företaget för räddningstjänster, trots att de senare bad om ursäkt. Under evenemanget fick Lopez revanch och det erkännande som han förtjänade. Folket stod upp och jublade när borgmästaren gav Lopez stadens nyckel. En person som väldigt gärna ville träffa livräddaren deltog även vid det evenemanget, nämligen mannen vars liv han hade räddat, för att säga tack. Tomas lär oss något mycket viktigt och det är att du måste göra det som känns rätt, oavsett vilka konsekvenser du kommer att tvingas möta. Vilken annan livräddare som helst skulle ha gjort samma sak. Kan reglerna verkligen vara viktigare än livet hos en person i fara?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack