Han lägger upp bilder på sitt husbygge och några människor startar en insamling för att hjälpa honom - TittaPaVideon.se
x
Han lägger upp bilder på sitt husbygge…
Hon reser världen runt med sin handikappade son på ryggen - en mycket speciell mamma

Han lägger upp bilder på sitt husbygge och några människor startar en insamling för att hjälpa honom

10 Januari 2022 • Av sofia
986
Advertisement

När helgdagarna kommer samlas de flesta familjer i sina hem för att vara lite tillsammans, för att fira en stunds avkoppling och för att tillbringa en speciell dag tillsammans där man bara njuter av gott sällskap. Vanligtvis är det under dagar som dessa som vi verkligen har chansen att spendera lite kvalitetstid med familj och nära släktingar. Precis som Henry Malumu ville göra, en man från Kenya som på sin Twitter-profil lade upp en till synes väldigt enkel familjebild men som istället säger mycket mer än tusen ord och som har rört många människors stora hjärta på ett oväntat sätt...

via: Tuko

Henry Malumu är en pappa som bor i Kakamega County i Kenya och har alltid levt ett ganska fattigt och enkelt liv tillsammans med sin familj, med få pengar i fickan, utan rikedom och med många uppoffringar. Därför bestämde han sig för att tillbringa julen tillsammans med hela sin familj under taket på deras nya hus som var under uppbyggnad. I samband med detta tog han en selfie tillsammans med sin familj och lade upp den på Twitter med den enkla bildtexten: "Jag önskar er en god jul med min unga familjemedlem, Gud välsigne alla familjer!"

Ett mycket enkelt budskap, utan någon baktanke som dock inte gick obemärkt förbi för många av de användare som hade lagt märke till detaljerna på bilden. Bakom Henrys familjs leende ansikten såg man de enkla väggarna i ett hus som fortfarande är under uppbyggnad, som med mycket möda, stora uppoffringar och en enorm ansträngning inom en kort framtid skulle bli det hem där familjen Malumu skulle bo för alltid.

En inte liten och mycket rörande detalj som många människor lade märke till. Med vetskapen om att den mannen levde i fattigdom och att han verkligen gjorde stora uppoffringar för att kunna bygga klart huset, bestämde de sig för att göra en liten insamling och ge familjen lite julglädje. Några av dessa generösa användare samlade in 170 dollar och donerade dem till Henry Malumu, för att se till att de åtminstone hade råd med en nyårsmiddag med alla tillbehör för att kunna njuta av lite lugn och ro.

Advertisement

En oväntad gest som kom från hjärtat och som huvudpersonen på detta familjefoto som publicerades på Twitter verkligen aldrig hade kunnat förvänta sig att få. Det är fortfarande en lång väg kvar att gå för att familjen Malumus hus ska bli färdigt, men visst ger en sådan vacker och överraskande vänlighet den rätta energin för att fortsätt kämpa och se på framtiden med optimism och ett leende.

Vilken underbar historia!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack