x
Hon utesluter sin pojkvän från köpet…
Ett färgat par föder en vit dotter med blåa ögon En mamma blir synligt rörd när hon upptäcker att hennes son är piloten på hennes plan (+VIDEO)

Hon utesluter sin pojkvän från köpet av deras hus och han vägrar prata med henne i 3 dagar

27 December 2021 • Av sofia
27.354
Advertisement

Att köpa ett hus är verkligen ingen dans på rosor och om det utöver stressen i samband med köpet dessutom uppstår familjeproblem kan upplevelsen förvandlas till en riktig mardröm. En 22-årig tjej tog upp "bolånefrågan" med sin pojkvän som hon varit tillsammans med i 4 år och levt med i 2. Flickan, som har fått ett mycket välbetalt jobb, skulle vilja köpa ett hus och bosätta sig på en plats "som är hennes". Men kanske hade saker och ting inte klargjorts från början då killen förväntade sig att även se sitt namn på kontraktet. Tjejen förklarade situationen och anledningen till sina val mycket väl och bad människor på Reddit om råd.

via: Reddit

Den unga kvinnan förklarade i detalj i vilket sammanhang hennes beslut att köpa ett hus skedde: "Jag och min pojkvän (25 år) har varit tillsammans i ca 4 år. Vi flyttade in tillsammans för 2 år sedan i en lägenhet och det var fantastiskt! Jag fick nyligen ett nytt jobb och jag tjänar cirka 80 000 $ om året, vilket är anledningen till att jag skulle vilja att vi lämnar den här lägenheten och flyttar in i ett eget hus."

Killen verkar dock istället inte ha något fast jobb och har inom loppet av 4 år bytt jobb så mycket som 8 gånger och har alltid haft mycket låga löner. Han har till skillnad från henne inget sparkonto och lever för dagen med den lön han tjänar. Innan de funderade på att köpa ett hus delade de två lika på hyran, medan utgifterna sköttes så här: han betalade sina räkningar och en del utgifter, såsom kostnaderna för bilen, medan hon skötte allt annat såsom WiFi, mat, vatten, el och all annan konsumtion. Hon betalade alltid mer eftersom hon objektivt sett tjänade mer och detta hade aldrig stört henne

I sitt sökande efter ett nytt hem sökte paret efter hus med kompatibla priser som skulle tillåta tjejen att täcka kostnaderna för boende och alla räkningar på egen hand och killen att använda sina inkomster som extra pengar till paret. Den enda utgiften som skulle ha förblivit oförändrad skulle ha varit att bolånebetalningen skulle delas lika, men, som den unga kvinnan underströk: "Det skulle kosta mindre än den hyra vi betalar nu".

Det som var upprörande för killen var när de faktiskt hittade "sina drömmars hus" och han insåg att hans flickvän skulle köpa fastigheten uteslutande i sitt eget namn. Killen pratade vid det laget inte med henne på 3 hela dagar, eftersom han var övertygad om att de höll på att leta efter ett hem till dem båda. Flickan försökte förklara för honom att de skulle bo tillsammans och att de skulle dela upp kostnaderna så att hon skulle betala mer än han, som i slutändan bara skulle betala ersättningen för en lägre hyra än den han betalade just nu. Tjejen vill inte köpa ett hus i bådas namn eftersom de ännu inte är gifta och ingen av dem ens ännu har pratat om bröllop. Sedan förklarade den unga kvinnan att det för honom skulle vara som att betala en (låg) hyra och att ifall och när de gifter sig, skulle avtalet ändras. Ett förståeligt val, som även är influerat av hennes egen familjehistoria eftersom hennes föräldrar skilde sig just av pengaskäl.

Vad tycker du? Hade hon rätt i att utesluta sin pojkvän från detta viktiga inköp? Skriv din åsikt i kommentarerna!

Tags: HusBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack