Den här taxichauffören erbjuder gratis åkturer till föräldrar som kör sina barn till sjukhuset - TittaPaVideon.se
x
Den här taxichauffören erbjuder gratis…
Den här tjejen har lyckats lägga undan 166 pund tack vare en godistub

Den här taxichauffören erbjuder gratis åkturer till föräldrar som kör sina barn till sjukhuset

10 Januari 2022 • Av sofia
2.194
Advertisement

I en video som blev viral blev en taxichaufför i London känd för att ha erbjudit gratis åkturer till människor som färdas till barnsjukhuset.

En liten men stor gest som gör människor mållösa. I en värld full av människor som ständigt räknar ut kostnader och försöker hitta ekonomiska fördelar är det extraordinärt att hitta någon som kan vara så empatisk. Mannen förstår verkligen hur svårt det är för dem som tvingas ta sina barn till sjukhuset, så han bestämde sig för att utföra en liten gest för att göra deras dag lite ljusare.

En historia värd att återberätta eftersom den ger oss hopp om en bättre värld.

Londontaxichauffören Lee McQueen lär alla att det är möjligt att vara altruistisk även med små, meningsfulla gester.

I videon som blev viral ses Lee släppa av passagerare vid barnsjukhuset Great Ormond Street Hospital i Bloomsbury-området i London. Taxichauffören håller sitt visitkort i handen när passagerarna stiger ur bilen och när de försöker betala för det meddelar han glatt: "Idag är det gratis, kompis!".

När de – förvånat – frågar varför, säger han till dem att han vägrar att ta betalt av någon som behöver ta sitt barn till sjukhuset. Istället uppmuntrar han dem att använda pengarna för att ge till välgörenhet eller köpa en leksak till sina barn. Detta är inte allt. Han ger dem sitt visitkort och uppmanar dem att ringa om de någonsin behöver skjuts till sjukhuset i framtiden.

Lee har försökt sätta sig i sina kunders skor och har insett att det att ta ett barn till sjukhuset är en av de värsta stunderna i en förälders liv. Så han bestämde sig för att göra något för att hjälpa till. Ett fantastiskt exempel på altruism och empati.

"Det är en enkel gest" kommenterade en förälder "Ändå, att i dessa stunder av förtvivlan, hitta en okänd person som ger dig en hjälpande hand får dig att börja hoppas på människors och världens godhet."

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack