Han hjälper en okänd människa utan pengar under regnet: 3 år senare finner han henne igen och anställer henne som vårdgivare för sina föräldrar - TittaPaVideon.se
x
Han hjälper en okänd människa utan…
En fotbollsspelare ger ett nytt hus till sina barns barnvakt som bodde i ett gammalt slitet trähus Hon gifter sig med sitt livs kärlek 2 dagar innan den fruktansvärda tragedin och har ett råd till alla:

Han hjälper en okänd människa utan pengar under regnet: 3 år senare finner han henne igen och anställer henne som vårdgivare för sina föräldrar

07 Januari 2022 • Av sofia
1.017
Advertisement

TunDe Hector hade slut på bensin och inga pengar mitt ute i ett kraftigt regn som inte visade några tecken på att avta. Chris kände att han var tvungen att hjälpa henne både genom att skjutsa henne samt genom att ge henne lite pengar. En handling av ren vänlighet. Tre år senare träffade mannen samma kvinna igen och kom på att hon kunde vara den perfekta vårdgivaren till hans äldre och sjuka föräldrar. En mycket vacker historia som dock inte tog slut där.

Idag organiserar dessa två personer tillsammans insamlingskampanjer för att hjälpa andra människor i nöd.

image: YouTube

Den här historien börjar på en regnig söndag på en amerikansk väg. Chris Wright, född i Georgia, körde sin familj till kyrkan när han såg en kvinna gå vid sidan av vägen i spöregnet med en bensindunk i handen. Han kunde inte låta bli att ingripa. Han visste att närmaste bensinstation fortfarande låg långt borta så han lämnade sin familj i kyrkan och körde tillbaka för att ge kvinnan skjuts.

TunDe Hector gick igenom något mycket svårt: hon var mitt uppe i en skilsmässa, hade ekonomiska problem, och när hennes bil fick slut på bensin, i regnet, hade hon bara fem dollar i fickan. Naturligtvis var hon desperat. För att kunna använda bilen var hon tvungen att gå till närmaste bensinmack. När Wright stannade bilen och erbjöd sig att hjälpa henne var det som om en ängel hade kommit ner från himlen för att hjälpa henne.

"Efter att ha lämnat henne på bensinstationen," säger Chris idag, "var jag på väg att åka därifrån när jag hörde Gud säga: 'Vad du än har i fickan, ge det till henne. Hon behöver det.' Så jag gav henne 40 dollar som jag hade i plånboken. Hon grät och jag sa hejdå och trodde att jag aldrig skulle se henne igen."

Historien tar dock inte slut där. Tre år efter den här episoden började Wrights mamma Judy drabbas av komplikationer från Parkinsons sjukdom. När hon skrevs ut från sjukhuset bestämde sig Chris och hans pappa för att de behövde stöd från en sjukvårdare för att kunna ta hand om henne i hemmet.

Bara den som har upplevt något liknande kan förstå hur svårt det är att hitta rätt person, någon som är ärlig och pålitlig. Inte konstigt att Chris var så bekymrad över hur de skulle kunna hitta någon.

Chris pappa ringde honom entusiastisk efter att ha träffat en vårdgivare som hade dykt upp i deras hem på ett ganska oväntat sätt. "Det är en kvinna här", sa Chris pappa i telefon, "som vi absolut måste anställa för det är något annorlunda med henne. Jag har mått bättre sedan hon är hemma och din mamma gillar henne också." Så Chris rusade hem för att träffa kvinnan och... plötsligt befann han sig ansikte mot ansikte igen med TunDe, kvinnan han hade hjälpt på bensinstationen för tre år sedan.

För att vara ärlig kände Hector inte igen henne till en början, men hon fick honom att minnas den där lilla men mycket viktiga handlingen som han hade utfört för flera år sedan. När Chris tänkte tillbaka på det ögonblicket kunde han inte låta bli att gråta.

Dessa två personer känner att de har förenats av en godartad högre kraft och för att hedra denna nya övertygelse började de organisera insamlingar av olika slag, som alla har varit oerhört framgångsrika.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack