En lärare bygger en speciell vagn för sina blinda elever: "Så här kan de utforska världen" - TittaPaVideon.se
x
En lärare bygger en speciell vagn för…
En hund vägrar överge sin mattes kista på hennes begravning Fastighetsägaren anullerar en av sina hyresgästers kontrakt för att hon skräms av hennes tatueringar

En lärare bygger en speciell vagn för sina blinda elever: "Så här kan de utforska världen"

27 September 2021 • Av sofia
942
Advertisement

Det finns skollärare som inte vet hur de ska göra sitt jobb och de som istället blir kvar i hjärtat hos sina elever vare sig barn eller tonåringar, inte bara tack vare deras förmåga att kunna förklara och hur de lyckas förmedla sin passion, men även för att de ägnade lite extra uppmärksamhet åt mindre lyckligt lottade barn. Ett exempel på en sådan person är Cikgu Azam, en stödlärare från Malaysia som skapade en genial uppfinning för att förbättra sina synskadade elevers liv...

via: Malay Mail

Cikgu tog examen på Putra University i skogsbruksvetenskap, men arbetade med att förbereda blanketter och aktiviteter för skolbarn, även de mindre lyckligt lottade eller de som behövde stöd. Tack vare detta ovärderliga arbete fick mannen möjlighet att organisera utomhusaktiviteter för studenter och elever med alla typer av rörelsehinder och funktionshinder. En upplevelse som påverkade honom starkt och som blev avgörande för det han skulle skapa härnäst.

År 2009 återvände han till universitetet och tog en examen i specialpedagogik för att bli stödlärare för barn med autism och hyperaktiv störning, och det blev han trots att han istället fick en klass med synskadade eller helt blinda barn. En till synes oöverstiglig utmaning som Cikgu dock mötte på bästa sätt!

När han började interagera med dessa synskadade eller blinda barn insåg han något väldigt viktigt: "Det är sorgligt att se att de är intelligenta barn, men de är så vana vid sin slutna miljö att de inte vill lära känna omvärlden. Även om de är synskadade eller blinda, förtjänar de att utforska omvärlden. Så, utmaningen för mig är att ge dem hoppet tillbaka genom utomhusaktiviteter och interaktioner som kan återställa det självförtroende som de har förlorat."

De flesta elever i hans klass utför utomhusaktiviteter såsom löpning eller träning, men detta var inte tillräckligt för denna omtänksamma lärare. Han fick den briljanta idén när han såg en av sina synskadade elever promenera ute i det fria med en hopfällbar vagn. Cikgu bestämde sig för att skapa en förbättrad version som skulle hjälpa alla synskadade och blinda barn att promenera ute i det fria och stärka deras självförtroende!

Advertisement

Den hopfällbara vagnen som finjusterades av Cikgu Azam döptes om till Caballus RAFVI: "Alla mina elever är mycket speciella för mig och några av dem är även en del av skolans sportlag. De behöver en enhet som hjälper dem att röra sig så att de kan delta i sportaktiviteterna. Den här enheten kan tillgodose detta behov och hjälper verkligen till att stärka mina elevers självförtroende."

En lysande uppfinning som har blivit populär på webben tack vare alla de videor som lagts ut på tiktok av många av hans elever och av andra människor från hela världen. Bra jobbat Cikgu!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack