Vid 24-års ålder gör han en bil med hjälp av bara skrot och avfall som är miljövänlig och kan köras även av funktionshindrade - TittaPaVideon.se
x
Vid 24-års ålder gör han en bil med…
Den här färgaden mamman får tyst på alla de som säger att hennes dotter är De köper en porslinsskål på loppis för 3 dollar men upptäcker sedan att den är värd 2 miljoner

Vid 24-års ålder gör han en bil med hjälp av bara skrot och avfall som är miljövänlig och kan köras även av funktionshindrade

11 September 2021 • Av sofia
786
Advertisement

Stå aldrig ivägen för unga människors drömmar. Den nya generationen är den som förmodligen kommer att rädda oss i framtiden från miljökatastrofer, global uppvärmning och de faror som hotar vår jord. Tack vare deras engagemang och passion kan vi förvänta oss stora saker under de kommande åren och förhoppningsvis kommer de alla att vara positiva. Av denna anledning vill vi presentera dig för Emmanuel Alieu Mansaray, en pojke från Sierra Leone, som ligger bakom en mycket användbar och fantastisk uppfinning.

Emmanuel är bara 24 år gammal men har redan en stark passion för geologi, så pass mycket att han studerar på Fourah Bay College vid Sierra Leones universitet. Förutom geologi har pojken alltid haft ett starkt sinne för skapande och innovation, för en bättre framtid för vår planet. Emmanuel är uppfinnaren bakom den så kallade "Imagination Car", en mycket innovativ och orginell bil, som inte bara är användbar för planeten Jorden, men även för personer med motoriska funktionshinder.

Tänk att den här extraordinära och originella bilen helt är tillverkad med avfallsmaterial och skrot som killen personligen samlat in, så det är dessutom på alla sätt ett hållbart projekt för miljön.

Här är egenskaperna hos Imagination Car som har skapats av den afrikanska unga killen: den har en liten motor som kan flytta bilen fram och tillbaka, en solpanel är installerad ovanför bilen och en ratt som hjälper även personer med funktionshinder att köra... Emmanuel beskriver sin uppfinning som han är särskilt stolt över med dessa ord: "The Imagination Car använder solenergi för att köra, vilket hjälper till att göra luften renare eftersom det minskar risken för farliga avgasutsläpp som har orsakat problem och sjukdomar för tusentals människor runt om i världen. Vissa personer med funktionshinder har bilar som de inte kan köra om de inte har folk som kör dem åt dem och deras fötter inte når kopplingen, bromsen och gaspedalen, vilket gör det omöjligt. Imagination Car styrs i stort sett av sig själv!"

Advertisement

Nu är Emmanuels dröm att "Imagination Car" ska kunna förbättra livskvaliteten för många människor inte bara i hans land utan också i andra delar av världen. Den 24-årige studenten är också övertygad om att denna hållbara bil ska kunna lanseras på marknaden och ge nytt liv åt Sierra Leones ekonomi genom att skapa jobb för många invånare i den afrikanska nationen och samtidigt på ett konkret sätt hjälpa till att minska luftföroreningarna.

Bra jobbat, Emmanuel!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack