"Han ser ut som en tjej" en mamma tvingas försvara sin 2-årings långa hår - TittaPaVideon.se
x
"Han ser ut som en tjej" en mamma tvingas…
13 bilder från en annan tidsepok som visar att din mormor hade bättre smak än du En fattig mamma stoppas medan hon stjäl ägg åt sin familj - polisen köper hela förpackningen åt henne

"Han ser ut som en tjej" en mamma tvingas försvara sin 2-årings långa hår

08 September 2021 • Av sofia
866
Advertisement

I vårt samhälle har vi alltid försökt hålla mäns och kvinnors roller väl åtskilda och igenkännliga sedan barnsben. Blått för pojkar och rosa för flickor, leksaksbilar för honom och dockor för henne. Idag har dessa könsstereotyper lyckligtvis börjat suddas bort, även om det fortfarande finns många människors som har långt kvar att gå. Paloma Jesus, till exempel, mamma till lille Pedro, blev oerhört ledsen när människor förolämpade hennes son på grund av hans långa hår. Tydligen tvingas barnet på bara 2 år ofta stå ut med hemska kommentarer enbart på grund av sitt långa hår: "han ser ut som en tjej" eller "långt hår är för tjejer" är de fraser som barnets mamma får höra oftast.

Paloma Jesus är mamma till 3 barn, inklusive Pedro, en tvåårig pojke som har vackert brunt hår. Den unga mamman älskar att dela med sig av sitt liv på sociala medier då och då och det händer att hon även lägger upp bilder på Pedro. Tyvärr tvingades hon läsa och svara på några elaka meddelanden från några personer som inte gillade hennes sons hår. Problemet? Långt hår "är feminint". Ändå verkar Pedro inte bry sig om detta och vid 2-års ålder är han glad, leker med sina syskon och är nöjd med sitt utseende, inklusive håret.

Vissa människor frågade Paloma: "Vill du möjligtvis ha en dotter? För det långa håret är verkligen för flickor". Kvinnan var mycket upprörd när hon läste dessa kommentarer och även om hon först föredrog att ignorera dem, ville hon ge en förklaring och försvara valet av långt hår. Faktum är att Pedros hår växer väldigt snabbt och för närvarande har han det långt, med tanke på att det är vackert och att han inte har något emot det.

Advertisement

Den unga mamman underströk hur absurt det är att människor bekymrar sig över ett barns estetiska val. Att bära långt hår innebär inte att man tar ställning eller gör ett avsiktligt val för sin sexuella läggning, särskilt inte om vi talar om ett litet barn. Pedro trivs bra med sitt långa hår så varför ska rädslan för andra människors åsikter påverka hans beslut?

Med sitt inlägg på sociala medier hoppas hon kunna göra människor mer medvetna och att framförallt nå även de som bakom skärmen och ett tangentbord känner sig "tuffa" till och med när de dömer ett 2-årigt barn.

Tags: BarnHårBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack