Den här 8-åriga pojken nekas av alla skolar i sitt land på grund av sitt långa lockiga hår - TittaPaVideon.se
x
Den här 8-åriga pojken nekas av alla…
Hon adopteras av sin socialarbetare efter 8 år på fosterhem: En pensionerad lärare tvingas sälja sin bil, men hans elever köper den bara för att ge tillbaka den till honom

Den här 8-åriga pojken nekas av alla skolar i sitt land på grund av sitt långa lockiga hår

04 Maj 2021 • Av sofia
3.468
Advertisement

Skolan, liksom arbetsplatsen, har vanligtvis regler som också innehåller riktlinjer för vilka kläder som är mer eller mindre lämpliga att bära i klassrummet. Det finns skolor som kräver skoluniform, medan andra lämnar barnen fria att klä sig som de vill inom gränserna för vad som anses vara god smak och anständighet. Under tonåren händer det att man hittar elever i klassrummet med lite bisarra kläder, men inget av detta påverkar egentligen deras skolprestanda. I vilket fall som helst är det dock regler som måste respekteras. Farouk James är en 8-årig pojke med mycket långt lockigt hår och tyvärr verkar det som att skolorna i hans land, Storbritannien, inte tolererar så långt hår hos sina elever.

Farouk James älskar sitt hår och även hans mamma Bonnie vill inte att han ska tvingas klippa det. Uppenbarligen är dock skolpolitiken i Storbritannien mycket strikt, så pass mycket att Farouks mamma inte kan hitta en skola som accepterar hennes son utan problem. Är det möjligt att bli utesluten från skolan på grund av en frisyr? Tydligen ja, även om Farouks hår är helt naturligt.

Skolan har upprepade gånger försökt tvinga Farouk att klippa håret, eftersom längden på hans hår inte är tillåten enligt skolreglerna. Problemet är bara att om Farouk hade varit en flicka, skulle problemet inte ha existerat. Det verkar därför vara en väldigt diskriminerande regel. Farouks äldre bror hade gått i samma skola, "London Oratory", och hans mamma hade kontaktats av institutet för att hennes sons hår var ... "för kort"! Det har gått ett tag sedan den dagen, men skolpolitiken verkar uppenbarligen inte ha förändrats alls.

Advertisement

Bonnie och hennes son Farouk har emellertid ingen avsikt att ge upp och böja sig för denna "absurda" regel och de har till och med startat en rörelse, kallad "The Mane generation", för att kunna förändra saker och ting en gång för alla. I själva verket är det inte bara de som har haft problem av denna typ och tack vare Farouks sociala medier (på Instagram följs han av 270 tusen människor!) har många andra föräldrar valt att gå med i rörelsen.

Tänk dig att ditt barn skickas hem, utan möjlighet att följa lektionerna, på grund av sitt långa hår... skulle du acceptera det? Skulle du låta honom klippa av det? Kom ihåg att om han hade varit en tjej skulle Farouk inte ha haft samma problem.

Låt oss veta vad du tycker i kommentarerna!

Tags: BarnHårBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack