Han förlorar synen plötsligt, men finner hoppet åter tack vare en ledarhund: "Den gav mig min självständighet och hoppet åter" - TittaPaVideon.se
x
Han förlorar synen plötsligt, men…
En hund rymmer hemifrån för att nå sin matte på arbetsplatsen eftersom den trodde att den blivit övergiven En kvinna får sparken från jobbet för att hon begärde ledighet efter det att hennes hund avled:

Han förlorar synen plötsligt, men finner hoppet åter tack vare en ledarhund: "Den gav mig min självständighet och hoppet åter"

04 September 2021 • Av sofia
529
Advertisement

Av våra fem sinnen är synen kanske det viktigaste och det som vi knappt kan klara oss utan. Hur ska man kunna stå ut med tanken på att inte längre se sina nära och käras ansikten eller världens skönheter? I verkligheten är det dock möjligt att fortsätta njuta av livet även om man berövats synen. Dr Amit Patel blev plötsligt blind på grund av en blödning i ögonen, utan att veta hur han skulle kunna börja leva normalt igen. Patel är gift och pappa till två barn och har återupptäckt sin livsglädje tack vare människans bästa vän, hans söta lilla hund Kika - en labrador med en mjuk krämfärgad päls. Det är inte lätt att börja om på nytt och överlåta ditt liv till en hund, men idag är Dr. Patel mycket tacksam över att han gjorde det.

Hundar har alltid tränats för att hjälpa människor - det är ingen slump att hundar kallas "människans bästa vän". Till exempel används många hundar vid räddning till sjöss, i husdjursterapi eller till och med som ledhundar för blinda. Patel valde, efter att ha varit med om en hemsk och oväntad olycka att skaffa en ledarhund, efter upprepade råd om detta från läkarna.

”Det var inte bara min syn jag förlorade den natten. Jag förlorade allt, för det hände så plötsligt att jag inte hann förbereda mig. Jag lyckades inte fånga bilderna av mina familjemedlemmar och deras blickar i mitt minne" berättar Patel i en intervju där han minns det fruktansvärda ögonblicket. Vi kan inte ens föreställa oss hur Patel måste ha känt när han plötsligt såg sina barn och sin fru som mörka skuggor, men vi vet att han på egen hand har lyckats komma tillbaka på rätt spår och lärt sig att uppskatta sitt "nya" liv, allt tack vare den värdefulla hjälpen från Kika, hans hund.

Advertisement

Till en början kunde Patel inte lita till 100% på sin hunds förmåga: "Hur kan han den hindra mig från att falla ner för trappan?" Undrade Patel. Efter ett tag började dock mannen lita på och förstå att Kika verkligen var den bästa ledarhund han någonsin hade kunnat önska sig. Tack vare hennes värdefulla arbete har Patel lyckats gradvis återfå sin rutin och sin självständighet - två avgörande faktorer i en människas liv.

"Att ha Kika vid min sida gör att jag kan vara den bästa versionen av mig själv och därför kommer jag vara evigt tacksam för ledarhundars arbete", säger Patel. Patel har till och med skrivit en bok med fokus på sin lilla hund Kika och hennes berättelse, med titeln "Kika & Me", en hyllning till dessa ledarhundars arbete och en hoppfull historia från en man som trodde att han inte skulle kunna klara sig utan sin syn.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack