En mamma har inte råd att köpa mat till sin dotter, men en man ser henne och betalar åt henne - TittaPaVideon.se
x
En mamma har inte råd att köpa mat…
Han kommer in i en affär och köper 6 vinterkappor för hemlösa människor - hans vänlighet blir viral En kille upptäcker att hans katt blivit vän med en mus som han brukade jaga varje dag

En mamma har inte råd att köpa mat till sin dotter, men en man ser henne och betalar åt henne

21 September 2021 • Av sofia
4.421
Advertisement

Det var första gången han gick in i den mataffären och när han passerade genom en korridor hörde han en mamma säga till sin dotter: "Vi har inte råd att köpa middag ikväll." Förvånad vände mannen sig om och såg tårarna i kvinnans ansiktet medan hon höll den lilla flickan i handen som tittade förvånat på henne. Istället för att vända sig bort från denna svåra situation bestämde han sig för att göra något och betalade den stackars familjens middag. Hans gest, som publicerades på nätet, har fått många positiva reaktioner och många har velat härma honom. Godhet kan också bli viral.

Det finns inget värre än att se sorgen i ditt barns ansikte efter att ha tvingats säga att du inte har råd med en varm middag. En tragisk situation som drabbar ett mycket stort antal familjer. Dessa svåra ekonomiska situationer blir alltmer vanliga på grund av den pågående lockdown-politiken. För dem som inte har den här typen av problem är det ofta lättare, billigare och mindre pinsamt att vända andra kinden till och låta människor lösa sina egna problem. Att vara hjälpsam mot andra är dock ett arbete som berikar själen och hjälper till att förbättra världen runt omkring oss.

Många människor som har läst historien om denna "slumpmässiga välgörare" på nätet har låtit sig smittas av detta positiva budskap. Mannen gjorde något väldigt enkelt men nu för tiden mycket sällsynt genom att visa medmänsklighet. Istället för att förbli likgiltig valde han att köpa mat till en familj i svårighet.

"Det var första gången jag gick in i den mataffären" berättar han i sitt inlägg. "Jag hörde den här kvinnan säga till sin dotter:" Vi har inte råd med middag ikväll." Så jag stannade. Hennes ansiktsuttryck visade tydligt att hon var i svårighet och att hon inte visste hur hon skulle ta sig ur situationen. Så det kändes naturligt för mig att försöka hjälpa till." I kassan blev denna mamma förvånad över att någon hade bestämt sig för att betala allt det hon hade handlat och även om hon till en början tyckte att det hela var lite pinsamt återbetalade hon mannen för hans goda gärning med ett leende.

"När jag läste den här historien blev jag alldeles rörd" skrev en person. "Samma dag när jag befann mig i kassakön på en mataffär hjälpte jag en äldre man som inte kunde betala för allt det han hade lagt i sin vagn." En annan person skrev istället: ”Det hände mig en gång också. Jag hade en 11 månader gammal dotter och väntade en till bebis men min man var arbetslös. Det var svårt att ha råd med maten och framför kassören letade jag desperat efter mynt för att betala maten när personen bakom mig betalade allt utan att säga något. En ängel på min väg."

Kort sagt är det verkligen sant att vänlighet kan bli viral, inte bara på sociala medier, utan också i vardagen. Det är dessa gester som verkligen gör oss till speciella människor!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack