En mormorsmormorsmor som är 100 år gammal slår alla rekord och blir mästare i tyngdlyftning - TittaPaVideon.se
x
En mormorsmormorsmor som är 100 år…
Hon vägrar köpa toapapper för att spara in pengar: Han släpper allt och flyttar in med sin mamma som har Alzheimers sjukdom:

En mormorsmormorsmor som är 100 år gammal slår alla rekord och blir mästare i tyngdlyftning

24 Augusti 2021 • Av sofia
3.720
Advertisement

Det är aldrig för sent att göra det vi alltid har drömt om att göra i livet. Till och med att bli mästare i tyngdlyftning. Om Edith Murway, en mormor som precis har fyllt 100 år, har lyckats kan vem som helst enkelt göra det. Den fantastiska damen, vinnare av många utmärkelser, har kommit in i Guinness rekordbok. En exceptionell mormor som borde vara ett föredöme för oss alla genom att lära oss hur beslutsamhet kan ta oss långt.

Edith är en mormor som nyligen fyllde 100 år och är för närvarande den äldsta tyngdlyftaren i världen. Rekordet kommer faktiskt att publiceras i Guinness rekordbok 2022, en otrolig milstolpe för den äldre kvinnan.

Edith, som bor i Tampa i Florida, gick motvilligt till gymmet för nio år sedan. I en intervju för lokala medier avslöjade hon att hon först bestämde sig för att gå till gymmet helt enkelt för att "lätta på trycket", men när hon såg de andra träna tänkte hon att hon också kunde klara det.

”Genom att gå till gymmet regelbundet upptäckte jag att jag hade kul och framförallt lärde jag mig att utmana mig själv och mina gränser. Kort därefter blev jag en del av teamet och började ta det på allvar, säger hon i en intervju för Guinness.

På kort tid chockade faktiskt Edith alla genom att vinna den ena pokalen efter den andra. Enligt Guinness rekordbok lyckades mormorsmorsmodern lyfta vikter från 40 till 150 pund, alltså 18 till 68 kilo. Det var i september 2019 som hon lyfte 68 kilo vid 98-års ålder. Förutom troféerna, för vilka Edith säger att hon knappt har plats kvar för på hyllorna, lever hon för applåderna. "Jag gillar att höra applåderna", berättade hon i en intervju, "Vad kan vara bättre än att höra applåderna efter ett så viktigt ögonblick?"

Under det senaste året fick dock den äldre damen ta en paus från gymmet på grund av pandemin, men nu är hon tillbaka och förbereder sig inför sin nästa hösttävling.

Advertisement

Det blir hennes första tävling sedan hon tävlade vid 98-års ålder. Hon medger att det skulle vara en stor personlig seger för henne att lägga till ytterligare en pokal i sin samling. För att förbereda sig inför tävlingen vaknar hon tidigt varje morgon och lever varje dag som om det vore hennes sista. Bara på detta sätt kan hon få ut något av sin hårda träning. För henne är gymmet hela hennes liv nu.

Vi vill önska Edith ett stort lycka till med nästa tävling!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack