En papegoja väcker sin husse mitt i natten och räddar honom från branden i hemmet - TittaPaVideon.se
x
En papegoja väcker sin husse mitt i…
Han stannar för att hjälpa en blind man att beställa taxi utan att märka att hans gest blir filmad Ett par förändrar en hemlös persons liv genom att låta honom bo i deras trädgård

En papegoja väcker sin husse mitt i natten och räddar honom från branden i hemmet

16 Oktober 2021 • Av sofia
478
Advertisement

Han skulle säkert ha bivit uppslukad av lågorna i sitt hus om hans papegoja inte hade väckt honom genom att skrika hans namn kraftigt: ”Anton! Anton! ". Halvsovandes, lyckades den australiensiska mannen rädda sig själv och även sin dyrbara papegoja. På bara några minuter förvandlades hans papegoja till en liten hjälte på nätet när bilder av hans hjältedåd spred sig. Tillsammans kunde mannen och fågeln bara hjälplöst och med en viss frustration stå och titta på medan branden förstörde deras hem, men - tack och lov - hade de åtminstone haft turen att ha överlevt.

via: ABC

Denna berättelse börjar med en trasig brödrost. På grund av en kortslutning utbröt en brand som på kort tid förstörde köket hemma hos Anton Nguyen som låg och sov i sitt hem i Brisbane, Queensland.

”Jag låg i sängen och sov djupt”, sa Anton. ”Jag hade verkligen inte märkt något. Röken hade redan fyllt en stor del av huset och bara tanken på vad som skulle kunna ha hänt ger mig rysningar. Om det inte vore för att jag hade hört rösten från min papegoja Eric..."

En farlig situation som lyckligtvis löste sig på bästa sätt för de båda.

Det finns mer än 350 papegojarter i världen, men bara fem av dessa kan imitera ljudet av den mänskliga rösten. Vissa, som exemplevis kakaduan, kan också vissla eller återge ljud.

Dessa fåglar anses vara husdjur även om de är ganska dyra att sköta och behöver ett stort utrymme för att kunna leva bra och trivas. De är kända för att vara både artiga och trevliga. Men ingen hade kanske någonsin fram tills nu funderat över att de även kunde hjälpa till på ett praktist sätt för att skydda människan!

Advertisement

"Idag ser jag på min papegoja med andra ögon", sa Anton "Utan honom tror jag att jag inte skulle ha klarat mig och jag känner mig evigt tacksam." Papegojan, å sin sida, har ännu inte kommenterat saken eftersom det verkar som att den på grund av skräcken för tillfället har förlorat talförmågan.

"Det händer med den här typen av känsliga djur", kommenterade Anton. "De måste känna förtroende och respekt för att interagera kunna interagera med människor. Naturligtvis var rädslan vi båda hade stark och det är möjligt att Eric har blivit chockskadad. Men jag är också säker på att allt löser sig med tiden och med all den omsorg jag tänker ge honom."

Dessa två bästa vänner har ju trots ett helt liv framför sig att spendera tillsammans!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack