Han verkar vara en häst som alla andra, men anses av många vara den vackraste hästen i världen - TittaPaVideon.se
x
Han verkar vara en häst som alla andra,…
Han är en av de största grand danois hundarna i världen men är

Han verkar vara en häst som alla andra, men anses av många vara den vackraste hästen i världen

15 Augusti 2021 • Av sofia
2.961
Advertisement

Omöjligt att inte hålla med om vad vi nu kommer att säga: hästar är bland de mest majestätiska och eleganta djur som finns på planeten Jorden. Självklart, liksom med andra arter i djurriket, finns det olika hästraser, var och en med sin egen storlek, sina egna särdrag, sin unika färg och form som alltid sticker ut från mängden. Bland de vackraste och mest eleganta hästraserna finner vi de frisiska hingstarna, en art som tidigare tre gånger riskerat att bli utrotningshotad.


Idag betraktas denna hästras av de flesta experter och entusiaster som en av de vackraste i världen, och det är ingen slump att hästen som är huvudperson i den här historien har fått smeknamnet "Frederick the Great". Detta fantastiska exemplar av frisisk hingst fortsätter att bli känt runt om i världen tack vare facebooksidan tillägnad honom, där han har nått nästan 100 000 följare och beundrare.

Eftersom Frederick the Great är ett mycket sällsynt exempel på en frisisk hingst, en hästras som är utrotningshotad, sköts och matas han samt blir bortskämd av volontärerna på Pinnacle Fresians reservatet i Ozark-området i USA. Här sköts Frederick, som precis fyllt tjugo, av den kärleksfulla Stacey Nazario, en uppfödare som på alla sätt försöker bevara denna hästras från att försvinna helt från planeten Jorden.

Advertisement

The Spirit of a horse, remote and beyond human comprehension, is both magical and humbling ~ signed, Frederik the Great

Pubblicato da Frederik the Great su Mercoledì 27 luglio 2016

Av de spektakulära fotografierna som du hittar på facebooksidan att döma verkar det som att Frederick den store i alla avseenden är en av de vackraste levande hästarna i hela världen. Titta bara på hans blanka hårrem och hans eleganta man som gör honom till en sann kung av sin art, hans majestätiska storlek som nästan verkar skrämmande:

On Loan from the Great Creator for beauty is God's handwriting signed, Frederik the Great

Pubblicato da Frederik the Great su Venerdì 7 novembre 2014

He set me dreaming..... ~ ......signed Frederik the Great

Pubblicato da Frederik the Great su Giovedì 19 ottobre 2017
Advertisement

I was born with a enormous need for affection, and a great need to give it ~ Audrey Hepburn ~ "As I" signed, Frederik the Great

Pubblicato da Frederik the Great su Mercoledì 10 maggio 2017

Omöjligt att inte bli extatisk inför en sådan häst, denna frisiska hingst är i alla avseenden unik och extraordinär i sitt utseende. Det är verkligen inte konstigt att den har tilldelats titeln "världens vackraste häst" och allt detta tack vare Stacey Nazario, uppfödaren som på alla sätt försöker se till att denna hästras inte försvinner under de kommande åren.

Och om det skulle hända skulle det verkligen vara väldigt synd...

Tags: DjurMärkligtOtroligt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack