Att leva ihop med sina vänner - 5 kvinnor som flyttat in tillsammans för att slippa vara ensamma - TittaPaVideon.se
x
Att leva ihop med sina vänner - 5 kvinnor…
En telefontekniker hjälper en mamma i svårighet att ta sin sjuka son i famnen Han blir fast i hissen tillsammans med en 79-årig kvinna och låtsas vara en

Att leva ihop med sina vänner - 5 kvinnor som flyttat in tillsammans för att slippa vara ensamma

12 Augusti 2021 • Av sofia
1.812
Advertisement

Det finns aspekter av ålderdomen som vi tenderar att vara rädda för. Det handlar inte bara om att få rynkor eller någon fysisk sjukdom, för det finns rädslor som går bortom den estetiska biten och som påverkar oss på insidan, till exempel rädslan för att bli ensam. Det kan finnas många orsaker till att en äldre människa bor ensam, kanske har den valt att inte skaffa barn eller inte kunnat få några. Eller så är det helt enkelt så att de har barn som bor långt borta och mellan ett åtagande och ett annat bara kan besöka dem några gånger om året. Oavsett anledning är det förmodligen inte trevligt att spendera dina dagar ensam i ett tomt hus, särskilt under din ålderdom.

Lyckligtvis finns det människor som försöker övervinna sina rädslor, som Maggie Shambrook till exempel, en 65-åring som efter att ha blivit helt ensam bestämde sig för att göra något åt saken genom att grunda "Sharing with Friends", ett mycket vackert initiativ för äldre kvinnor som lever i ensamhet.

Maggie är en mycket intelligent och välutbildad kvinna, med två examina och en mycket framgångsrik karriär bakom sig. Hennes liv var absolut tillfredsställande, berikat av hennes 3 barn, som hon uppfostrade helt på egen hand. Vem skulle inte vilja vara i hennes ställe? Maggies liv var ett avundsvärt liv fullt av framgångar. Tyvärr kan dock även vackra saker kollapsa precis som ett sandslott och ödet har inte ens besparat Maggies liv, som började gå snett omedelbart efter det att hon fått sparken.

Efter avskedandet förlorade Maggie dessutom huset som hon bott i i 25 år och lyckades inte hitta ett hus att hyra: "Jag lyckades inte på den privata hyresmarknaden eftersom jag var på Newstart. Jag sökte 30 fastigheter och jag kunde inte hitta någonstans att bo."

Medan någon annan i hennes ställe skulle ha blivit förtvivlad föredrog Maggie att reagera positivt och skapa något som kunde vara användbart, inte bara för henne, utan för hela samhället. Det är ett solidaritetsinitiativ som kallas "Sharing With Friends", grundat tillsammans med 4 andra vänner. Detta projekt innebär att fem kvinnor investerar pengar för att skapa hus bestående av fem privata rum, ett kök, ett vardagsrum, en arbetsplats, en tvättstuga och en gemensam trädgård, utan att någonsin glömma att det som grund för en fungerande samlevnad måste finnas respekt för andras integritet och andras utrymmen.

När du tänker på det kan detta initiativ övervägas i olika delar av världen för att se till att äldre kvinnor som lämnas ensamma kan leva en mer lugn och fridfull ålderdom och hitta vänner för livet.

Vad tycker du? Låt oss få veta i kommentarerna!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack