De bjuder inte hennes 6-åriga son på avslutningsfesten för att han har Downs syndrom - en mammas hjärtskärande historia - TittaPaVideon.se
x
De bjuder inte hennes 6-åriga son på…
Hon beslutar sig för att ta med sin blinda och autistiska bror till avslutningsfesten - ingen hade bjudit honom En kvinna stoppar trafiken och räddar tre hundar som var på väg över gatan - ingen annan hade stannat för att hjälpa dem

De bjuder inte hennes 6-åriga son på avslutningsfesten för att han har Downs syndrom - en mammas hjärtskärande historia

19 Juli 2021 • Av sofia
1.351
Advertisement

Vad kan vara mer hjärtskärande än att se ditt funktionshindrade barn diskrimineras? Än idag är fördomarna och rädslan för det som är "annorlunda" fortfarande stark, så pass mycket att en del inte ens agerar på ett naturligt och vänligt sätt när det gäller barn. En mexikansk mamma upptäckte att hennes son, Romeo, hade uteslutits från firandet av examensdagen bara för att han hade Downs syndrom. "För mig och min son Romeo var detta en väldigt sorglig dag. Jag hade hoppats kunna se min son ta examen som alla andra" var mammans kommentar, som var helt förkrossad av att ha blivit behandlad så här. Skolan hade talat om att evenemang av detta slag hade ställts in på grund av pandemin, eftersom det inte gick att uppfylla kraven för social distansering, men detta verkade inte riktigt stämma i slutändan.

Föreställ dig förödmjukelsen och hur ledsen man blir när man får reda på att skolan hade anordnat en examensfest utan att tala om det. Skolan informerade helt enkelt med flit inte Val Elizóndo om festen. Anledningen till detta beslut? Att hennes son Romeo har Downs syndrom. Kvinnan trodde att allt var som vanligt och att skolan som hennes son gick på inte skulle hålla någon avslutningsceremoni. På grund av pandemin hölls många av lektionerna under skolåret på nätet, men hon lyckades alltid få sin Romeo att delta i skolaktiviteterna. Den dagen som de små elevernas examensceremoni skulle hållas, hade Val åkt till centrum för att shoppa, men när hon åkte förbi sin sons skola såg hon något konstigt, nämligen att skolan var öppen och att det fanns flera barn där iklädda skoluniform.

Klockan var circa 9:40 på morgonen när mamman, som var mycket ledsen, gick för att be om en förklaring från läraren som inte hade sagt något angående festens dag eller tid. Läraren kom med en klen ursäkt och sa att hon hade varit mycket upptagen på senaste tiden, men att ceremonin skulle börja klockan 10, så Val hade fortfarande tid att ta med sig Romeo. Kvinnan vägrade naturligtvis att ta med sig sin son till festen efter att ha fått en sådan falsk inbjudan och lade upp historien på sin facebooksida. Inlägget fick många starka reaktioner av människor som ställde sig på lilla Romeos sida och blev upprörda över skolans och lärarnas beteende.

Advertisement

Val avslutade dock sitt inlägg med några enkla ord: "Jag hoppas att dessa människor aldrig kommer att behöva känna det jag kände idag. Gud välsigne er!".

Tags: BarnBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack