Den här ön är så liten att bara ett hus och ett träd får plats - TittaPaVideon.se
x
Den här ön är så liten att bara…
En städerska brister ut i tårar när hon får reda på att de gett henne en vindsvåning i huset där hon arbetar sedan 20 år tillbaka En grundskolelärare ber sina små elever om att vara bröllopsvittnen och brudtärnor på hennes bröllop

Den här ön är så liten att bara ett hus och ett träd får plats

16 Juli 2021 • Av sofia
15.146
Advertisement

Varje år lockas många turister och besökare till den stora metropolen New York och passar på att besöka de vackra och intressanta egenskaperna som gör ön Manhattan berömd, men vi är säkra på att inte många känner till den minsta bebodda ön i världshistorien. Dess storlek är jämförbar med en vanlig tennisbana, det finns bara ett hus på ön, några buskar, ett enda träd och man kan endast nå dit via små båtar.

Den heter Just Enough Room Island och ligger strax utanför staden Alexandria Bay, i delstaten New York. Denna lilla holme är så liten att den bara rymmer en stuga på fastlandet, några buskar och ett träd som står bredvid huset. Före 1950-talet hade denna rekordlilla ö namnet Hub Island men köptes sedan av den rika familjen Sizeland för att bygga en privat semestervilla. Synd bara att denna lilla fridfulla oas snart förvandlades till en mardröm för den rika familjen, eftersom ryktet om ön med bara ett hus beläget i Alexandria Bay spreds och plötsligt ville alla färdas längs St. Lawrence River med båt för att nå den och förvandla den till en lokal turistattraktion.

Just Enough Room Island blev inte officiellt den minsta bebodda ön i världen förrän 1982, då det tidigare rekordet hölls av Bishop Rock som ligger i Isles of Scilly, som är Cornwalls administrativa egendom. Före 1982 betraktades denna engelska holme som den minsta bebodda ön på planeten Jorden, tills dess att fyren automatiserades och inte längre behövdes permanenta vårdnadshavare på territoriet för att få den att fungera.

Advertisement

Denna fascinerande lilla biten mark som ligger bland de tusen öarna i skärgården vid St. Lawrence River som korsar staten New York och gränsen till Kanada, anses i alla avseenden vara en riktig holme på grund av ett enkelt kriterium som den respekterar till 100%, nämligen att för att kunna betraktas som en ö måste den uppfylla regeln att dess fastland ligger över vattennivån under hela året och att den bortsett från storleken kan vara värd för minst ett träd, alla krav som Just Enough Room Island uppfyller perfekt!

De flesta av öarna och homarna som utgör skärgården Thoudand Islands kan inte nås av turister förutom genom organiserade båtturer. Trots allt är det många människor som nu är väldigt intresserade av att ta ett oförglömligt foto vid strandkanten på den minsta bebodda ön i världen. Skulle du någonsin kunna tänka dig att bo på en sådan plats?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack