88 år gammal lyckas hon fortfarande klättra i träd för att plocka frukt och sälja den i sin lilla by - TittaPaVideon.se
x
88 år gammal lyckas hon fortfarande…
En herrelös hund blir förtjust i en flygvärdinna och väntar på henne varje dag framför hotellets dörr 16 genialiska fotomontage som visar hur tiden går även för kändisar

88 år gammal lyckas hon fortfarande klättra i träd för att plocka frukt och sälja den i sin lilla by

11 Juli 2021 • Av sofia
1.700
Advertisement

En människas ålder är bara en siffra om man har vilja, uthållighet och en inre styrka som fortfarande får en att känna sig full av energi, precis som att man vore i sin ungdom. När man blir äldre är livet naturligtvis inte alls lika enkelt längre, men vi är ganska säkra på att historien om denna otroliga farmor på "bara" 88 år kommer att få dig att tänka om angående de många fördomarna kring ålderdom och äldre människor. Vem har sagt att man inte kan vara beslutsam och energisk när man blir gammal?

Det här är berättelsen om Demetria Euàn, en 88-årig kvinna som bor i Tizimin, på den mexikanska halvön Yucatan. Trots att hon är 88 år gammal har hon ändå fortfarande en otrolig viljestyrka och lyckas göra saker som vissa unga människor inte skulle klara av.byn kallar de henne Dona Mechita och hon har praktiskt taget blivit känd i Tizimin för att hon helt på egen hand klättrar i sina älskade träd för att plocka frukt.

När allt kommer omkring, som Demetria själv berättar, föddes hon och växte upp i en fattig familj som levde av jordens skörd och frukten som växte bland trädens grenar och blad. Hon har sedan alltid haft för vana att klättra i träd och har aldrig slutat plocka allt det goda som växer där i, även efter att ha fyllt hela 88 år!

Varje morgon placerar Demetria sina fötter mot trädets stam med ryggen lutad mot väggen mittemot och börjar klättra upp längs caimitosträdets grenar och blad. Caimitos är en vanlig frukt i Sydamerika som Dona Mechita är särskilt förtjust i.

Advertisement

När hon plockar frukt på caimitos känner sig Demetria glad och självsäker, trots allt har hon alltid fått lära sig av sina föräldrar att uppskatta allt som föds och växer i jorden. Att plocka caimitos är självklart också något den här ihärdiga kvinnan lever av eftersom hon säljer dessa goda frukter till folket i sin by: "Min mamma har alltid varit en hårt arbetande kvinna. Än idag kliver hon upp varje dag klockan 5 på morgonen och börjar sopa marken, vattna, städa, arbeta jorden och just nu är hon en mycket lycklig person!", säger en av Demetrias döttrar.

Även om hennes man gick bort för tio år sedan, tas Demetria om hand varje dag av sina två av sina döttrar och sina många barnbarn, som bara "skäller" lite på henne varje morgon när de ser henne klättra upp på sitt mycket älskade caimitosträd. Trots allt har det alltid varit det som driver henne och det kommer förmodligen att fortsätta vara det under en lång tid framöver.

Kära Demetria, du må ha fyllt 88 år, men du är fortfarande en mycket stark kvinna!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack