En spårvagnsförare stoppar spårvagnen för att rädda en sköldpadda i svårighet som blivit fast på spåren - TittaPaVideon.se
x
En spårvagnsförare stoppar spårvagnen…
En mamma blir anmäld för att ha stulig mat, men polisen väljer att hjälpa henne eftersom hon och hennes barn hade ett tomt kylskåp En tjej blir stoppad av polisen på grund av ett lyse som inte fungerar, men polisen hjälper henne istället för att ge henne böter

En spårvagnsförare stoppar spårvagnen för att rädda en sköldpadda i svårighet som blivit fast på spåren

27 Juni 2021 • Av sofia
711
Advertisement

Alla levande varelser som bor tillsammans med oss på denna planet bör behandlas med kärlek, värdighet och omsorg. Det som vi människor ofta brukar glömma är att djur är en integrerad del av vårt ekosystem, samma som vi alla lever i och att vi måste försöka på alla sätt att hålla det intakt, för vår trygghet och för att tillsammans skydda den planet som vi alla lever på. Av denna anledning kan varje enskild gest, även den allra enklaste, mot djuren som befolkar denna jord göra skillnad.

via: The Dodo
Något som Serhat Topal, en turkisk spårvagnsförare som filmades av övervakningskamerorna vid tågstationen där han arbetar varje dag, är fast övertygad om. Denna spårvagnssförare fångades "på bar gärning" medan han gjorde något mycket oväntat. Han ses plötsligt stanna spårvagnen mitt på rälsen, kliva ur och gå mot kanten...
 
 
 
 
Vid sidan av rälsen hade Serhat lagt märke till ett litet djur som kanske många aldrig skulle ha lagt märke till, men som istället denna uppmärksamma och omtänksamma bussförare både han se och rädda. Vid sidan av järnvägsstationen fanns en sköldpadda som försökte komma loss för fly ut i det angränsande landskapet.
 
Det sorgliga var att sköldpaddan hade fastnat mellan skenorna. Vad skulle ha hänt om spårvagnarna som skulle ha kommit efter inte skulle ha sett den stackars sköldpaddan? Hur skulle det ha slutat?
 
 
 
 
Advertisement

Av denna anledning klev Serhat omedelbart av spårvagnen som han körde, närmade sig rälsen och plockade upp den stackars sköldpaddan med sina egna händer. Efter några sekunders tvekan grep han henne med båda händerna och räddade henne genom att släppa henne fri på andra sidan staketet, där det var landsbyggd och där sköldpaddan skulle vara långt ifrån järnvägsspårens fara.

Som Serhat senare sade: "Alla levande varelser är våra vänner och vi bör behandla dem med kärlek. Alla borde betrakta detta som deras plikt. Jag anser att det jag gjorde helt enkelt var min plikt."

Plikt eller inte, vad denna omtänksamma och vänliga spårvagnsförare gjorde var ovärderligt. Han räddade en sköldpadda i nöd från ett tragiskt öde och detta räcker gott och väl för att göra honom till ett föredöme för hur vi bör bete oss mot djur.

Håller du inte med?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack