Hon ser en hungrig liten mus i huset och organiserar en liten picknick åt den utomhus - ett mycket gulligt initiativ - TittaPaVideon.se
x
Hon ser en hungrig liten mus i huset…
Han riskerar att inte få ta studenten på grund av sina skor, men en lärare lånar ut sina 20 optiska illusioner som lyckas förvirra våra ögon på ett perfekt sätt

Hon ser en hungrig liten mus i huset och organiserar en liten picknick åt den utomhus - ett mycket gulligt initiativ

10 Juni 2021 • Av sofia
1.035
Advertisement

De flesta människor är rädda för möss. Det är en rädsla från våra förfäders tid som vi till viss mening uppfostras till hemma. Vi är faktiskt ganska säkra på att många av er har vuxit upp med hat och avsky för dessa små gnagare som verkligen inte är helt ofarliga för oss människor. Många av dessa djur är förknippade med ganska smutsiga och äckliga platser och därför är de även bärare av alla möjliga sjukdomar, deras huvudsakliga talang är att smyga sig in på trånga platser för att gnaga och stjäla mat var de än hittar den.

via: The Dodo

Därför är det på något sätt naturligt att många känner en medfödd avsky mot dessa små gnagare och ser fram emot att jaga bort dem när de smyger sig in i huset utan förvarning. Det finns dock också mycket små möss, vanligtvis ute på landsbygden, som man inte blir rädd för om man bara stannar upp och tittar på dem och kanske, i stället för att fånga dem på något hemskt sätt och skada dem, kan leva ett lugnt liv om de släpps tillbaka i sin naturliga miljö.

Precis som Brighid Rose, flickan vars video blev viral, gjorde. Kvinnan hade åkt för att tillbringa helgen tillsammans med sin pappa och mamma på deras herrgård och plötsligt hade en liten mus smygt sig in och gnagt i träet för att försöka komma in i möblerna och hitta lite mat att stjäla.

Brighids mamma och pappa ville bli av med musen, men dottern valde ett mycket mer diplomatiskt tillvägagångssätt. Hon tog långsamt upp den lilla gnagaren, släppte ut den på gräsmattan, lade den på en näsduk och organiserade en liten avskedspicknick för den. Eftersom det antagligen var mat som musen letade efter i huset, gav Brighid den chansen att få äta sig mätt ute i det fria och det verkar som att gnagaren uppskattade denna lilla måltid!

Som tjejen berättar stannade den lilla musen i hennes sällskap i mer än en timme och smaskade i sig färsk frukt och andra små godsaker. Sedan sa Brighid adjö och gick tillbaka in i huset i hopp om att den lilla gnagaren har lärt sig sin läxa och inte kommer nära huset igen... för sitt eget bästa!

Allt tjejen gjorde var att vara snäll mot en annan levande varelse, mata den och släppa tillbaka den till sin naturliga miljö med en sista picknick. En vänlig men enkel gest som löste ett problem utan att nödvändigtvis behöva straffa den med mer hårda och grymma handlingar. Hur skulle du ha behandlat en sådan liten och hungrig mus?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack