En respektlös bilförare kastar papper från bilrutan, men en förbipasserande hund ger honom en läxa

av sofia

27 Maj 2021

En respektlös bilförare kastar papper från bilrutan, men en förbipasserande hund ger honom en läxa
Advertisement

Vad händer om till och med en hund påminner oss om hur viktigt det är att vi respekterar vår planet? Å ena sidan är det kanske inte så konstigt, eftersom hundar faktiskt är levande varelser som precis som vi bor på denna jord. Tyvärr har människans närvaro på jorden under de senaste decennierna haft en mycket negativ inverkan på livsmiljöerna för både djur och växter. Idag står vi inför en riktig kamp mot tiden för att kunna rädda vårt hem och vända de processer som numer har pågått under en lång tid. Men varför fortsätter människan att förorena utan att ens få dåligt samvete? Detta visas tydligt i den här videon på en av de många bilister i världen som utan att tveka kastade ut en papperslapp genom fönstret. Han visste dock inte att det den här gången skulle vara en hund som såg till att han fick betala för det.

via TikTok/ woowpets

Advertisement
TikTok/ woowpets

TikTok/ woowpets

Det verkar som om djur ännu en gång har något viktigt att lära oss. En video som nu har blivit viral på TikTok visar en bilist kasta en pappersbit på marken, direkt från rutan. En respektlös gest, som visar hur, efter alla dessa års prat om ekologi och återvinning, har trots allt väldigt lite förändrats hos vissa "små" människor. Men oroa dig inte för en förbipasserande hund bestämde sig för att "straffa" den här respektlösa föraren på ett exemplarsikt sätt. Hunden ser pappret falla till marken från bilrutan i den parkerade bilen, så han gör det som verkar mest naturligt för honom, nämligen att ta upp papperet med tänderna och kasta tillbaka det på bilsätet, direkt från rutan.

Advertisement
TikTok/ woowpets

TikTok/ woowpets

Videon delades på TikTok, av @woowpets och fick omedelbart många visningar och kommentarer. En kort video, som fortfarande lyckas få oss att reflektera över hur stort ansvar vi har gentemot vår planet och den förstörelse som vi orsakar dagligen. Oavsett om hunden är medveten om det eller inte spelar ingen roll, men man kan ju undra om vi verkligen behövde en hund som förklarade vikten av att ta ansvar för oss? Det finns de som skämtsamt kommenterade att den bilisten borde gå "på hundskola, för att lära sig hur man uppför sig", och som återigen kommenterade att den här hunden "är ett föredöme för många".

Även om hela händelsen är ganska lustig hoppas vi att budskapet nått fram ordentligt.

Advertisement