En fastighetsägare håller hyran låg och räddar 3000 fattiga familjer som riskerade att bli vräkta - TittaPaVideon.se
x
En fastighetsägare håller hyran låg…
Frun överger familjen och han tvingas fostra 4 barn på egen hand - en desperat pappas rop på hjälp Lika som bär - 16 vanliga personer som är omedvetna kopior av kända människor

En fastighetsägare håller hyran låg och räddar 3000 fattiga familjer som riskerade att bli vräkta

02 Maj 2021 • Av sofia
372
Advertisement

Den ekonomiska krisen drabbar egentligen alla i en eller annan form, men de som lider mest av det och som tvingas hantera det på det tyngsta och ofta mest dramatiska sättet är familjer med låg inkomst, de som kanske har barn att försörja och som inte vet hur de ska få ekonomin att gå ihop. I sådana fall kan konkreta handlingar från människor som är mer lyckligt lottade än dem hjälpa till och verkligen göra skillnad, liksom Marjy Stegmeiers, en kvinna som räddat många familjer i svårighet med sin solidariska gest.

Marjy Stegmeier var redan från tidig ålder en mycket generös och solidarisk tjej med en stark känsla för affärer och när hon spelade tillsammans med sina vänner var hon den absoluta mästaren på Monopol och hon visste sedan hon var en ung tjej att hon en dag skulle ha ett alldeles eget hus och att hon gärna skulle vilja arbeta inom fastighetsbranschen. Så blev det också när hon tog examen från Georgia State University och började investera i gamla och prisvärda lägenheter. Men med tiden insåg hon att många av hennes hyresgäster var ensamstående föräldrar med låg inkomst som behövde speciella tjänster för att kunna försörja sina barn, till exempel ett fritids och platser att ta barnen till såsom exempelvis parker och lekplatser för de allra minsta.

I samband med covid-19-pandemin har situationen verkligen inte förbättrats för dessa låginkomsttagare. Många av dessa ensamstående föräldrar tvingades stanna hemma under flera veckor utan arbete eller förlorade till och med sina jobb. Dessa familjer visste inte längre hur de skulle betala den månatliga hyran och riskerade att bli utslängda när som helst. Det var här Marjy klev in med sin välgörenhetsorganisation Star-C, som öppnade en $ 50.000 GoFundMe-kampanj för att hjälpa dessa människor att betala sin hyra och inte bli vräkta.

När kommunfullmäktige i Cobb County i Atlanta även fick kännedom om Star-Cs insamlingskampanj, röstade de enhälligt för att donera 1,5 miljoner, följt av andra lokala myndigheter. I slutändan drog kampanjen sammanlagt in 9 miljoner dollar och har på ett konkret sätt hjälpt mer än 3000 familjer.

Advertisement

Marjy berättade om detta initiativ: "Eviction Relief Fund arbetar tillsammans med alla hyresvärdar som erbjuder billiga hyror för familjer med låg inkomst. De hyresvärdar som gick med vet vilka deras mest behövande hyresgäster är och hjälper dem med att göra ansökan. På så sätt är många av våra hyresgäster och även många av hyresvärdarna mycket tacksamma. Vår Star-C-personal får ofta tackbrev och samtal från familjer som nu har hittat jobb och kan betala hyran."

Mycket bra jobbat Marjy, nu har de mindre lyckligt lottade familjerna en anledning till att se på den närmsta framtiden med mer självförtroende och mindre oro. De kommer att vara tacksamma gentemot dig för evigt!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack