x
Den gången då prinsessan Diana kramade…
Djur som interagerar med människornas värld - 20 roliga bilder på djur i alla möjliga knasig situationer Hon får ett sms där det står

Den gången då prinsessan Diana kramade en sörjande mamma vid sonens grav

11 April 2021 • Av sofia
3.985
Advertisement

Alla de som redan var vuxna under 90-talet, vet mycket väl hur mycket Diana Spencer, prinsessan av Wales, inte bara var kopplad till den engelska kungafamiljens öde utan även var en kvinna som hävdade sin åsikt och var både generös och empatisk mot dem som var mindre lyckligt lottade än hon själv. Lady D levde ett liv där hon gick från att undervisa på dagis till att bli prinsessan av Wales och den framtida drottningen tillsammans med Charles of England, fram tills hennes omtalade skilsmässa och tragiska död i Paris i augusti år 1997.


Diana Spencer hade, redan innan hon gick bort, blivit känd för sin solidaritet och sitt engagemang. Några foton av den engelska kvinnan tagna cirka två veckor innan den tragiska bilolyckan i augusti 1997 blev snabbt populära världen över när de publicerades tack vare sändningen av en dokumentärfilm tillägnad hennes liv och det otroliga arv hon lämnade efter sig.

Fotografierna som publicerades efter att dokumentären sändes visar den föredetta prinsessan av Wales som vandrade runt bland gravstenarna på en stor krigskyrkogård i Sarajevo, i ett Bosnien som hade förstörts av konflikter. Lady Ds institutionella resa bestod av en serie möten för att öka medvetenheten om minor och offren för denna barbariska och farliga praxis. Innan Diana deltog vid en mottagning frågade hon sina reseassistenter i Bosnien, Jerry White och Ken Rutherford, om de kunde stanna vid krigskyrkogården som hade inrättats på den olympiska stadion i staden, det verkade nästan som att kvinnan hade en föraning: "Hon frågade mig om det fanns en kyrkogård i närheten, för det var en plats vi borde ha besökt före mottagningen. [...] Så vi tog oss till den tidigare olympiska stadion som hade förvandlats till en stor kyrkogård för människor som fallit under kriget. Jag såg Diana vandra bland hundratals gravstenar. Det var läskigt nu när jag tänker på det. Hon gick långsamt, mellan gravstenar och till och med bland buskar med gula rosor... ", berättar Jerry.

"Sedan träffade hon en bosnisk mamma som skötte om sin sons grav och som var synligt sorgsen. Diana talade inte bosniska och denna mamma kunde inte engelska, så de kramade bara varandra så kraftigt, så känsloladdat, så emotionellt, från mamma till mamma."

Advertisement

Dessa bilder påminner oss på ett rörande sätt om Diana Spencers djupa medmänsklighet, en kvinna som lämnat efter sig värderingar såsom solidaritet och empati, som lärde oss att alltid nå ut till de mest behövande och mindre lyckligt lottade och gå emot strömmen.

En unik kvinna som vi nog aldrig kommer att glömma!

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack