En busschaufför gör ett extra stopp på vägen för att rädda en borttappad hund från gatan - TittaPaVideon.se
x
En busschaufför gör ett extra stopp…
Dotterns katt känner att pappan har cancer och vägrar lämna honom ensam

En busschaufför gör ett extra stopp på vägen för att rädda en borttappad hund från gatan

20 April 2021 • Av sofia
3.611
Advertisement

Kan man neka ett djur i fara hjälp? Naturligtvis inte, när vi ser en annan levande varelse i nöd, har vi en skyldighet att ingripa. Tuen Prathumthong, en bussförare, blev snabbt dagens hjälte efter att ha räddat livet på en hundvalp som gått vilse på gatan. Risken för att djuret kunde ha blivit skadat av någon bil i rörelse var mycket hög. Alla borttappade hundar eller katter som springer runt på gatan riskerar ju trots allt att hamna under hjulen hos någon slarvig bilist - och han kunde bara inte låta det hända. Föraren hade redan blivit förvarnad av företaget han arbetar för om att det fanns en borttappad hund på vägen och när han såg den, tvekade han inte en sekund med att låta den kliva ombord!

Bussföretaget som Tuen Prathumthong arbetar för hade varnat för att det fanns en borttappad hund i det området och därför höll föraren ögonen öppna. När han märkte att trafiken plötsligt saktade ned insåg han att bilarna bromsade på grund av det skrämda djuret. Tuen visste att han inte kunde tillåta att hunden utsattes för alla dessa risker, så innan han ingrep frågade han artigt passagerarna som var ombord om de skulle gå med på att låta valpen kliva ombord. Efter att ha fått ett positivt svar öppnade Tuen dörrarna till sitt fordon och ropade bokstavligen på hunden och bad den hoppa på.

Dagen var extremt varm och kvav, så förutom farorna på vägen kunde valpen även ha drabbats av värmeslag på grund av att temperaturen låg på 37° C. Hunden klev omedelbart ombord och verkade inte vara särskilt rädd för situationen,  men ändå beblandade den sig inte med passagerarna och föredrog att hitta en mer skyddad "sittplats" på bussen. Tuen avslutade sin tur och tog honom till bussstationen, där valpen fick äta, dricka och vila ett tag.
 
 
 
Advertisement

Lyckligtvis hade hunden inte övergivits utan hade helt enkelt rymt två dagar tidigare. Pachara Yoosawat, hundens ägare, sprang genast till bussstationen för att hämta sin hund Cookie. Hunden hade rymt för ett par dagar sedan och sedan dess hade hon letat efter honom utan några resultat. Hunden hade gått ner i vikt under de dagar han varit hemifrån och hade fått en mindre benskada, men inget allvarligt.

I det ögonblick då hunden återförenades med sin matte blev Cookie mycket glad. Bussföraren räddade inte bara hundens liv, han hjälpte den dessutom att återförenas med sin ägare. En riktig "hjälte"!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack