En pappa kämpar för att det ska finnas skötbord även inne på herrtoan - TittaPaVideon.se
x
En pappa kämpar för att det ska finnas…
En ung kurir räddar en 2-årig flicka som av misstag faller från 12:e våningen - han fångade henne i farten

En pappa kämpar för att det ska finnas skötbord även inne på herrtoan

12 April 2021 • Av sofia
440
Advertisement

Att gå ut och gå till offentliga platser med små barn kan vara allt annat än enkelt, särskilt för pappor. På restauranger, köpcentrum, biografer och många andra platser finns skötbord nästan alltid på damtoaletten. Pappor, som måste byta blöja på sina barn, tvingas göra det under obekväma och inte alls praktiska förhållanden. Av denna anledning inledde en man en kampanj och kämpar för att även herrtoaletter på offentliga platser ska utrustas med skötbord.

Donte Palmer är pappa till 3 och bor i Jacksonville, Florida. Enligt honom skulle denna problematik återspegla föråldrade idéer om faderskap. Män kan och måste också byta blöjor. Det är oacceptabelt att pappor även idag tvingas möta problem som lätt kan lösas. Donte har startat en riktig kampanj, som heter “Squat for Change” på Twitter som har gett upphov till stark diskussion.

Mannen insåg att problemet måste lösas när han var på middag ute på en restaurang tillsammans med sin fru och sina barn och han var tvungen att gå på toaletten för att byta blöja på sitt yngsta barn. Den 12-årige sonen följde med honom för att ge honom blöjor och våtservetter och började fotografera. Med några få bilder fångade han något som förmedlar ett starkt budkskap och Donte bestämde sig för att dela dem på sociala medier. Han hade aldrig kunnat föreställt sig att hans "problem" var något som så många andra pappor även delade. Hans inlägg blev viralt och gav oavsiktligen upphov till en rörelse av pappor som sökte förändring.

Advertisement

Många pappor har precis som Donte med frustration delat bilderna på sina barn medan de byter på dem på obekväma sätt: i bilen, i knät, på en filt på golvet. Strax därefter kontaktade en del restauranger i Jacksonville mannen och sa att de - inspirerade av hans kampanj - hade börjat placera ut skötbord på herrtoaletterna. I USA och i Kanada, tack vare en pappa som startat denna rörelse, har skötbord installerats på många platser. Donte vill förmedla ett budskap och det är att en förälder är förälder och måste ta hand om sina barn, oavsett kön. Mammor och pappor jobbar båda för att se till att deras barn har det bra och det är viktigt att även skapa jämlikhet i dessa situationer genom att installera skötbord på alla toaletter.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack