En höna tar hand om tre nyfödda kattungar - en scen som är otroligt söt - TittaPaVideon.se
x
En höna tar hand om tre nyfödda kattungar…
Hon blir mobbad på nätet för sin funktionsnedsättning och som svar lägger hon upp selfies under ett helt år

En höna tar hand om tre nyfödda kattungar - en scen som är otroligt söt

15 April 2021 • Av sofia
1.474
Advertisement

Djurriket är alltid redo att överraska oss även när vi inte inser det. Inte bara gör dess invånare ekosystemet på vår planet levande och fungerande, men de kan också lära oss mycket om livet. Vi människor kan inte göra annat än att beundra och iaktta djuren och ibland bi förvånade över hur de kan ge tydliga bevis på sunda värderingar såsom vänlighet, empati och solidaritet. De är verkligen unika och ofta lägger vi inte ens märke till hur mycket!

De söta bilderna som snabbt spridits på nätet togs av Goran Surchi, en kurdisk soldat och bonde som älskar att ta hand om sin bondgård och sina djur. En av hans favoriter är utan tvekan den vita hönan som förser honom med färska ägg och som alltid har tagit väl hand om sina kycklingar.

Goran visste att den omtänksamma hönan hade fött kycklingar några dagar tidigare, så en morgon närmade han sig henne och försökte ta reda på vad hon ruvade på. Var det ägg, ungar eller något annat?

När Goran närmade sig och försökte flytta den vita höna som satt uppe på en mjölkkartong medan hon försökte skydda sitt "byte"upptäckte han något mycket gulligt. Hönan tog hand om och skyddade tre nyfödda kattungar. Goran kunde inte tro sina ögon eftersom han inte ens visste var alla dessa kattungar kom ifrån. Själv ägde han ingen katt och av denna anledning var upptäckten ännu mer överraskande!

Den kurdiska bonden kunde inte låta bli att odödliggöra det ögonblicket i en kort video som publicerades på TikTok och visade för hela världen att djurriket inte bara är fullt av överraskningar för människor utan att de också kan lära oss mycket värdefulla lärdomar i livet.  Modersinstinkt bryr sig inte om art, ras, hudfärgen eller i detta fall fjädrar eller päls. Vänlighet och empati gentemot de som behöver det finns också bland dem!

En viktig lärdom om solidaritet som även vi människor kan ta till oss. Du är fantastisk, mamma höna!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack