En grupp motorcyklister hjälper en kille som blir mobbad i skolan

av sofia

28 Mars 2021

En grupp motorcyklister hjälper en kille som blir mobbad i skolan
Advertisement

Är det fortfarande möjligt att barn fortfarande idag tvingas uthärda mobbning från sina skolkamrater? Tyvärr är detta ett fenomen som vi ännu inte har lyckats bekämpa och som är djupt rotat i skolmijön. Åldrarna för de som begår verbala och fysiska våldshandlingar mot andra människor har sjunkit avsevärt med tiden - det faktum att till och med barn i grundskolan kan utföra sådana småaktiga handlingar visar tydligt hur den uppfostran de får av sina föräldrar inte räcker till. Ett problem som därför bör bekämpas först och främst i familjen och sedan utanför hemmet, även i skolan. Att hjälpa Zane, en 13-årig pojke som ständigt mobbades i skolan av några av sina klasskamrater, var en grupp motorcyklister i hans område som bestämde sig för att ingripa och ge honom stöd.

via Youtube / WCCO - CBS Minnesota

Advertisement
Youtube / WCCO - CBS Minnesota

Youtube / WCCO - CBS Minnesota

Vem bättre än motorcyklister vet vad det innebär att bli utstött och diskriminerad? De framställs ofta som starka män och kvinnor som inte bryr sig om lagen, men detta är egentligen bara stereotyper och fördomar. I själva verket är varje människa unik. Naturligtvis delade alla medlemmarna i gruppen som hjälpte Zane att inte känna sig ensam och stärka hans självkänsla samma värderingar och principer, först och främst att mobbning inte kan och inte bör accepteras.

Zane är en 13-årig pojke som retades av några mobbare i sin skola. Våldshandlingarna var till en början enbart verbala men fövandlades sedan gradvis till övergrepp och fysiskt våld.

Advertisement
Youtube / WCCO - CBS Minnesota

Youtube / WCCO - CBS Minnesota

Zanes mamma var mycket orolig för sin son, men hon kunde inte hitta den hjälp hon behövde för att stoppa situationen. Zane led varje gång han fick en spark, ett slag eller en förolämpning som han var tvungen att ta för att överleva. Desperat berättade pojkens mamma om den mobbning som hennes son Zane utsattes för på sociala medier och vädjade till allmänheten om hjälp. Hennes rop på hjälp fick svar av några motorcyklister i staden, som inte slösade någon tid och omedelbart gick på jakt efter Zane: "Vi letar efter en 13-årig pojke, mer eller mindre så här lång".

Youtube / WCCO - CBS Minnesota

Youtube / WCCO - CBS Minnesota

De hittade honom och det första de sa till honom var: "Kompis, vi älskar dig och vi känner inte ens varandra." Cyklisterna gav honom en T-shirt och sa att han officiellt var "en av dem". Naturligtvis kommer han att behöva vänta några år till innan han skaffar tatueringar!

Zane fann styrkan att reagera tack vare stödet från sina nya vänner och till alla dem som befinner sig i samma situation som han har han bara en sak att säga: "Ge inte upp".

Advertisement