På 40 år har han sprungit fler än 1000 maratonlopp med sin handikappade son för att göra honom lycklig - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
På 40 år har han sprungit fler än…
Gör-det-själv-frisyrer - 16 roliga klippningar som blivit katastrofala En fattig pojke kommer in i en butik för att köpa en penna men går ut med allt det han behövde för sina studier

På 40 år har han sprungit fler än 1000 maratonlopp med sin handikappade son för att göra honom lycklig

05 April 2021 • Av sofia
1.118
Advertisement

Dick och Rick Hoyt var ett oskiljaktigt team, både i livet och i sport. Allt började 1977 när Rick sade till Dick att han ville delta i ett välgörenhetslopp för en förlamad lacrossspelare. Men Rick själv har också ett funktionshinder, en hjärnförlamning som tvingar honom att sitta i rullstol och kommunicera via en dator, men hans pappa har alltid gjort allt för att ställa upp för honom och skulle även denna gång göra sitt bästa för att lyckas springa tillsammans med sin son. Den tävlingen var den första av många och trots att de kom näst sist var det en viktig lärdom för dem båda.

Dick skjutsade honom i en sportrullstol och Rick sa i slutet av loppet: ”Pappa, när jag springer verkar det som om mitt funktionshinder försvinner”. Vinden i håret, hastigheten och att vara omringad av andra människor som tävlade gav pojken intrycket av att springa på sina egna ben.

Sedan den stunden och efter dessa ord fortsatte Dick springa med sin son och de har deltagit i över 1000 lopp, inklusive 32 Boston-maraton, på cirka 40 år. Här skulle man inte bara springa, man var också tvungen att simma och cykla. Dick lade honom i en jolle under simtävlingen och använde en speciell cykel med vagn framför under cykeltävlingarna.

Advertisement

Läkarna var övertygade om att Rick aldrig skulle kunna få ett normalt liv men hans föräldrar, Dick och Judy, gjorde allt för att motbevisa läkarnas övertygelser. De såg till att deras son kunde gå i skolan, ha ett socialt liv och medverka i olika sporter. Rick lyckades kommunicera, om än genom att bara röra huvudet, lyckades ta examen i specialpedagogik vid Boston University och lyckades delta i många maratonlopp.

Dick skulle ha deltagit i fler maratonlopp, om det inte hade varit för hans ålder. Idag finns han inte längre och hans andra barn, Rob och Russ, minns honom som en hjälte, en man full av hängivenhet och beslutsamhet. Dick ägnade sitt liv åt sin son och hans lycka, men inte bara: han ville vara ett föredöme för barn med "speciella behov" samt för deras föräldrar. Han ville visa för världen att det går att hjälpa barn att leva ett så normalt liv som möjligt, fullt av glädje, adrenalin, tävlingsanda och vind i håret.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack