101 år gammal skickar hon ut sitt cv för att slippa vara beroende av sina barnbarn och tillslut får hon svar från ett företag

av sofia

04 Mars 2021

101 år gammal skickar hon ut sitt cv för att slippa vara beroende av sina barnbarn och tillslut får hon svar från ett företag
Advertisement

Det finns de som ger upp omedelbart inför motgångar och de som aldrig gör det och istället kämpar med mod och uthållighet för att förverkliga sina önskningar, sina drömmar och sina livsmål. Ibland blir inte ens ålderdomen ett hinder för att nå sina mål och Maria Cardoso är en kvinna som vet detta mycket väl. Kvinnan som är huvudperson i denna rörande historia som ägde rum i Brasilien har nyligen fyllt 101 år och för att bli ännu mer ekonomiskt självständig beslutade hon sig för att söka jobb genom att skicka ut sitt CV.

via The Tennessee Tribune

Advertisement

Maria Cardoso föddes 1919 och bor för närvarande i staden Promissao i Brasilien. Efter att ha nått en viss ålder och blivit tvungen att förlita sig på sina barnbarn och barnbarnsbarn för alla sina behov bestämde kvinnan att hon skulle göra något för att göra sig lite mer självständig, särskilt ur ekonomisk synvinkel. Av denna anledning bad hon sitt barnbarnsbarn Pamea om hjälp med att skriva ett cv som skulle skickas till arbetsförmedlingen.

Vad Maria och Pamea aldrig hade kunnat förvänta sig var att deras berättelse skulle bli viral tack vare det att en kvinna vid namn Juliana Araujo, HR chef på en vingård, delade Marias cv på sociala medier.

Advertisement

Juliana skrev: "Maria, 101 år gammal, är en kvinna som bad sitt barnbarnsbarn att lämna över hennes CV eftersom hon vill arbeta och inte vill vara beroende av någon annan för att köpa det vin hon tycker så mycket om. En lärdom om mod, styrka och självständighet för oss alla!"

Efter att ha delat dessa ord på sociala medier kontaktades Maria och hennes familj strax därefter av denna lokala vingård för att erbjuda den söta 101-åriga mormorn ett arbete som vinprovare och att bli deras ansikte i reklamkampanjer!

Maria Cardoso tackade självklart ja till jobbet och vet mycket väl att utan hennes barnbarns värdefulla hjälp hade hon aldrig kunnat få det här mycket välbetalda jobbet: "Jag är väldigt glad, de får mig äntligen att känna mig värdefull. Jag börjar nästan gråta!" berättar den 101-åriga kvinnan.

För en kvinna som har arbetat hela sitt liv sedan hon var 9 år gammal, som varken kan läsa eller skriva och som på alla sätt sökt efter någon som kunde få henne att känna sig "användbar" och samtidigt självständig, är detta verkligen ett utmärkt resultat!

Skål Maria!

Advertisement