101 år gammal skickar hon ut sitt cv för att slippa vara beroende av sina barnbarn och tillslut får hon svar från ett företag - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
101 år gammal skickar hon ut sitt cv…
Hon promenerar nästan 40 km om dagen för att komma till jobbet så kollegorna startar en insamling och köper en ny bil åt henne En gravid kvinna beslutar att inte träffa sina släktingar som är emot vaccination tills dess att bebisen blir 6 månader gammal

101 år gammal skickar hon ut sitt cv för att slippa vara beroende av sina barnbarn och tillslut får hon svar från ett företag

04 Mars 2021 • Av sofia
1.108
Advertisement

Det finns de som ger upp omedelbart inför motgångar och de som aldrig gör det och istället kämpar med mod och uthållighet för att förverkliga sina önskningar, sina drömmar och sina livsmål. Ibland blir inte ens ålderdomen ett hinder för att nå sina mål och Maria Cardoso är en kvinna som vet detta mycket väl. Kvinnan som är huvudperson i denna rörande historia som ägde rum i Brasilien har nyligen fyllt 101 år och för att bli ännu mer ekonomiskt självständig beslutade hon sig för att söka jobb genom att skicka ut sitt CV.

Maria Cardoso föddes 1919 och bor för närvarande i staden Promissao i Brasilien. Efter att ha nått en viss ålder och blivit tvungen att förlita sig på sina barnbarn och barnbarnsbarn för alla sina behov bestämde kvinnan att hon skulle göra något för att göra sig lite mer självständig, särskilt ur ekonomisk synvinkel. Av denna anledning bad hon sitt barnbarnsbarn Pamea om hjälp med att skriva ett cv som skulle skickas till arbetsförmedlingen.

Vad Maria och Pamea aldrig hade kunnat förvänta sig var att deras berättelse skulle bli viral tack vare det att en kvinna vid namn Juliana Araujo, HR chef på en vingård, delade Marias cv på sociala medier.

Juliana skrev: "Maria, 101 år gammal, är en kvinna som bad sitt barnbarnsbarn att lämna över hennes CV eftersom hon vill arbeta och inte vill vara beroende av någon annan för att köpa det vin hon tycker så mycket om. En lärdom om mod, styrka och självständighet för oss alla!"

Efter att ha delat dessa ord på sociala medier kontaktades Maria och hennes familj strax därefter av denna lokala vingård för att erbjuda den söta 101-åriga mormorn ett arbete som vinprovare och att bli deras ansikte i reklamkampanjer!

Advertisement

Maria Cardoso tackade självklart ja till jobbet och vet mycket väl att utan hennes barnbarns värdefulla hjälp hade hon aldrig kunnat få det här mycket välbetalda jobbet: "Jag är väldigt glad, de får mig äntligen att känna mig värdefull. Jag börjar nästan gråta!" berättar den 101-åriga kvinnan.

För en kvinna som har arbetat hela sitt liv sedan hon var 9 år gammal, som varken kan läsa eller skriva och som på alla sätt sökt efter någon som kunde få henne att känna sig "användbar" och samtidigt självständig, är detta verkligen ett utmärkt resultat!

Skål Maria!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack