Han växte upp i ett hus utan vatten och el och idag kan den här mannen 7 språk och arbetar som lärare på Oxfords universitet

av sofia

03 Mars 2021

Han växte upp i ett hus utan vatten och el och idag kan den här mannen 7 språk och arbetar som lärare på Oxfords universitet
Advertisement

Är det möjligt att man tack vare sin styrka och sina ambitioner kan övervinna motgångar och radikalt förändra sitt liv? Historien om den här mannen visar att det är det. Esteban Cichello Hübner växte upp i ett enkelt hem i La Falda i Argentina. Golvet var av pressad lera och både vatten och elektricitet saknades. Trots att han levde under mycket fattiga förhållanden lyckades den här mannen lära sig sju språk och undervisar idag vid ett av världens mest prestigefyllda universitet, nämligen University of Oxford.

via infobae.com

Advertisement
infobae

infobae

När Esteban var liten var hans familj tvungen att gå igenom många svåra stunder. Hans föräldrar separerade på ett stormigt och traumatiskt sätt och han var tvungen att flytta med sin mamma och bror till Buenos Aires. Kvinnan, som heter Esther, och hennes barn bosatte sig i ett hus som pojkens mormor hade köpt på delbetalning. Det var ett mycket litet utrymme, utan väggar, utan golv, med plåtak, utan badrum, kök och värme. Kort sagt, det utrymmet var kanske inte det mest välkomnande hemmet, men det var det enda stället som familjen hade råd med. 

Advertisement
infobae

infobae

Efter Estebans mormors tragiska död lyckades Ester hitta jobb och situationen tycktes förbättras. Vid bara 9 års ålder fick Esteban sitt första jobb och började gå i skolan. Pojkens enda tillflyktsort, under dessa svåra stunder, var att läsa. Efter att ha byggt upp ett ordförråd och lyssnat på musik från grannens skivor hade Esteban lyckats lära sig engelska som tonåring. Vid 16 års ålder började pojken arbeta för ett tyskt industriellt automatiseringsföretag och fortsatte samtidigt att studera. 1987 tog han examen från gymnasiet och specialiserade sig inom litteratur och tack vare sina kontinuerliga och varierande jobb började Esteban resa. Han åkte till Israel, lärde sig hebreiska och skrev in sig på universitetet i Jerusalem för att studera internationella relationer och vetenskap.

infobae

infobae

Under en resa till Storbritannien började Esteban drömma om att studera vid University of Oxford, så han skickade in sin ansökan till de bästa universiteten och fick ett positivt svar från Oxford, Cambridge, Johns Hopkins och Stanford. Men för att komma in på universitetet behövde han pengar. Av denna anledning åkte han till Tokyo och där började han arbeta och spara och strax efter fick han ett stipendium för att kunna studera på Cambridge och sedan ett för sitt drömuniversitet, Oxford.

Han växte upp i ett hus utan vatten och el och idag kan den här mannen 7 språk och arbetar som lärare på Oxfords universitet - 4

https://www.infobae.com/socied...

Esteban har förvandlat sina drömmar till verklighet. Han tog examen från Oxford, studerade vid University of Salamanca i Spanien och arbetade som professor vid Cambridge University och slutade aldrig resa. Han har besökt 80 länder, talar spanska, engelska, franska, italienska, portugisiska, tyska, hebreiska och lite arabiska.

infobae

infobae

Idag är han professor vid Oxfords universitet och chef för specialprogram och säger att den värsta sjukdomen är lathet eftersom man med ansträngning och hårt arbete kan uppnå allt här i livet. Han betraktar sig själv som en rik människa och säger att han även var rik under sin barndom, eftersom rikedom inte innebär att ha mer utan att behöva mindre och Esteban säger att han behöver väldigt lite för att vara lycklig.

Advertisement