En elev får högsta betyg och ber om att få ge bort sina bonuspoäng till de som behöver dem - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En elev får högsta betyg och ber om…
Kommunen vägrar låta honom bygga ett garage på undervåningen, men han hittar en lösning

En elev får högsta betyg och ber om att få ge bort sina bonuspoäng till de som behöver dem

Av sofia
484
Advertisement

Skolan bör vara en säker och inbjudande plats för alla barn i världen, men i verkligheten kan det förvandlas till en riktig mardröm för vissa. Det finns de som inte är nöjda med sina studier, andra som är missnöjda med sina lärare eller sina klasskamrater - men en sak som är säker är att du måste gå i skolan tills dess att du når en viss ålder! Lyckligtvis finns det dock inte bara mobbare och dåliga föredömen i skolan utan också - och framför allt - goda människor som är villiga att hjälpa andra. Den unga läraren Lee Winston berättar dock att han blev väldigt förvånad och rörd av en mycket generös handling som en av hans elever genomförde. En av hans bästa elever hade nämligen lyckats få toppbetyg på ett historieprov och till och med tjänat bonuspoäng. Istället för att skryta och dra fördel av det, frågade killen professorn ifall han kunde ge bort sina extrapoäng till dem som fått lägst poäng.

Hur många skulle ha gjort så?

Läraren vid namn Winston hade gått igenom andra världskriget med sina elever och under det sista provet för att testa deras färdigheter fick en av hans elever högsta poäng, inklusive fem bonuspoäng reserverade för dem med bäst resultat. Eleven var mycket påläst och hade uppnått ett tillfredsställande resultat helt på egen hand. Tänk dig nu att samma elev har bestämt sig för att ge upp en del av sin framgång för att hjälpa någon av sina kamrater i svårighet. Hur många skulle göra så? Väldigt få, kanske ingen. Goda resultat uppnås genom hårt arbete och det råder ingen tvekan om att det här barnet har studerat mer än de andra. Winston blev mycket förvånad över denna generösa gest och delade den motiverande historien i ett  inlägg på facebook. Det dröjde inte länge innan det blev viralt.

"Om det går, kan du ge bort mina bonuspoäng till någon som fick en låg poäng?" - detta var vad killen hade skrivit på sista sidan efter att ha gjort klart provet. Det som förvånade läraren var att han inte bara hade övervägt att hjälpa sina kamrater, utan vem som helst. Det enda som verkligen räknas var killens solidariska och vänliga gest. Kanske, avslutar läraren, borde vi alla vara lite mer som den här eleven - håller du inte med?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack