Hon skapar sin brudklänning med tyget från den fallskärm som mannen använt i kriget för att rädda sig

av sofia

27 Februari 2021

Hon skapar sin brudklänning med tyget från den fallskärm som mannen använt i kriget för att rädda sig
Advertisement

Bröllopet har alltid ansetts av många par som en av de viktigaste dagarna i deras historia. Symboliskt är det den perfekta dagen för att hylla sin relation och kärlek, samt för att dela detta med vänner och familj. En av brudens största bekymmer är utan tvekan valet av klänningen som bara inte får bli fel! Traditionen vill att klänningen ska vara vit eller att det är en klänning som går i arv, kanske från brudens mamma eller mormor.

Major Claude Hensingers fästmö Ruths klänning, var mycket speciell, detta råder det ingen tvekan om! Kvinnan använde faktiskt några tygstycken som erhållits från fallskärmen som hade räddat livet på hennes fästman år 1944, under andra världskriget.

via New York CBS Local

Youtube / LET ME KNOW

Youtube / LET ME KNOW

Det var augusti år 1944 när Claude Hensinger tvingades överge sitt flygplan, en B-29, på grund av ett motorfel, omedelbart efter att ha utfört en luftattack över Yowata, Japan. Claude hade tur, för tack vare sin fallskärm lyckades han landa säkert. I väntan på att bli räddad av sina medsoldater skyddade han sig med tyget på fallskärmen, som han också använde som kudde. Mannen hade en särskild respekt för detta föremål, så pass mycket att han behöll den och gav den till sin dåvarande flickvän, Ruth. Kvinnan, som kände sig mycket smickrad över den gesten, ville hylla detta genom att försöka skapa sin brudklänning med hjälp av tygbitarna från fallskärmen.

Advertisement
Smithsonian

Smithsonian

I juli 1947 gifte sig paret och Ruth såg mycket vacker ut i sin bröllopsklänning. År 1939 hade hon fallit för bröllopsklänningen i filmen "Borta med vinden" och sedan dess hade hon haft en önskan att skapa en liknande till sitt eget bröllop. Hon sydde kjolen själv, medan hon anställde en lokal sömmerska vid namn Hilda Buck för överdelen, släpet och slöjan. En klänning som bokstavligen skapade historia och som nu är noggrant bevarad på Smithsonian, världens största museum och forskningscenter. Efter Ruth fick även hennes dotter nöjet att bära den och därefter till och med hennes sons hustru. En liten bit historia som idag är förvarad tillsammans med hennes minnen på ett museum.

Har du en specifik typ av klänning som du skulle vilja ha på dig vid ditt bröllop? Skriv i kommentarerna!

Advertisement