Barnen i klassen samlar in pengar för att låta sin klasskamrat fortsätta studera - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Barnen i klassen samlar in pengar för…
19 personer som bara hade ett jobb, men som ändå lyckades göra helt felt En äldre hemlös kvinna föredrar att leva på gatan än att leva på ett härbärge eftersom hon inte vill skiljas från sina älskade hundar

Barnen i klassen samlar in pengar för att låta sin klasskamrat fortsätta studera

Av sofia
1.007
Advertisement

När man får problem finns det ingen som ställer upp som ens vänner. Hur skulle världen se ut utan de människor som älskar oss som mest, som bryr sig om oss och hur vi mår. En mexikansk pojke vid namn David Yèpez brast ut i tårar när han fick reda på vad hans klasskamrater hade gjort, en överraskning som han förmodligen aldrig kommer att glömma. När allt kommer omkring sägs det att vänner alltid finns vid vår sida när vi behöver dem.

David, en tonåring från Delicias, i provinsen Chihahua i Mexiko, hade redan varnat vänner och lärare om att han skulle bli tvungen att hoppa av skolan eftersom hans familj inte längre klarade sig ekonomiskt och att det enda sättet för att bidra var att kavla upp ärmarna och skaffa ett jobb. Hans klasskamrater gav däremot inte upp så lätt och organiserade en pengainsamling tillsammans med skolans lärare.

Efter att ha samlat in de nödvändiga pengarna tog eleverna ett kuvert och skrev på utsidan: "Från dina klasskamrater och lärare från 6F. Detta är ditt stipendium!"

De pengar som elever och lärare lyckades samla in kompletterades sedan med beloppet från Benito Juarez-stipendiet, utfärdat av den federala regeringen som donerar fyra dollar i månaden, tillägnat alla ansökande gymnasieelever. Av okända skäl hade David dock inte lyckats få det.

Du kan säkert föreställa dig lyckan och pojkens förvånade blick när han fick kuvertet från sina klasskamrater. Han kunde inte hålla tillbaka tårarna. Nu har David och hans familj även fått bidrag från det mexikanska välfärdsministeriet efter det att historien om denna stackars familj blev känd på sociala medier och sedan även via de lokala nyheterna. Allt detta skulle dock inte ha varit möjligt om Davids vänner inte hade organiserat denna rörande insamling. Bra jobbat!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack