En hemlös hund slutar inte skälla förrän en motorcyklist följer honom: han ville rädda en övergiven bebis - TittaPaVideon.se
x
En hemlös hund slutar inte skälla…
En morfar blir arg på dagisläraren för att ha tillåtit hans 2-åriga barnbarn att ta på sig en klänning 15 sminkexperiment så dåliga att de borde vinna ett pris i fulhet

En hemlös hund slutar inte skälla förrän en motorcyklist följer honom: han ville rädda en övergiven bebis

30 Januari 2021 • Av Hanna Birgitta Nilsson
44.839
Advertisement

Ibland får vi höra meningar som "min hund saknar bara talförmågan", eftersom våra fyrbenta vänner alltid har varit mycket lojala och mottagliga, särskilt vad det gäller människor. Det är faktiskt ingen tillfällighet om vi säger att "hunden verkligen är människans bästa vän".

Junrell Fuentes Revilla åkte på sin motorcykel och körde genom en bergig sträcka nära Cebu, Filippinerna, när hans uppmärksamhet plötsligt fångades av en hemlös hund som inte slutade att skälla.

Hundens beteende var för misstänksamt för att inte ta det på allvar och åka iväg: Junrell kände att något var fel. Så mannen gick av motorcykeln och försökte följa efter djuret och det verkade på hunden som om den ville visa något. "Kom, följ mig!" verkade det som den menade med allt det skällandet. Junrells misstankar var tyvärr välgrundade: hunden ledde honom till en ganska isolerad punkt på berget som såg ut som någon form av ställe, där man dumpade skräp. Där visade hunden honom ett lite knyte som rörde sig på marken.

En nyfödd bebis hade blivit övergiven, liggandes i en brun handduk på den ödsliga platsen där hunden hade med all sin kraft försökt få uppmärksamhet så att någon kunde ingripa. Utan att tänka efter, tog Junrell barnet i armarna och satte sig på motorcykeln för att köra barnet till närmaste polisstation. Tack och lov var hundens timing perfekt eftersom den lilla bebisen fortfarande levde och var helt frisk.

Advertisement

Ryktet om hjälpen av "hjältehunden" nådde snart en förening som hjälper hemlösa hundar att återhämta sig och hitta ett hem (Hope for Strays). Volontärerna ville återvända till bergen i hopp om att hitta hunden, men de upptäckte, med en viss lättnad, att djuret inte alls var hemlös: den hette Blacky och tillhörde en man som visade dem väg till hans hem. Där bodde Blacky tillsammans med tre andra hundar. Hans felfria beteende bekräftar: "det finns inga dåliga hundar!".

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack