x
En cyklist räddar en liten valp på…
20 personer som fallit för dessa djur vid första ögonkastet Han ber sina tonåriga barn slå ett nummer på en gammal telefon, resultatet är otroligt kul

En cyklist räddar en liten valp på bara några veckor som blivit övergiven under den starka solen utan någon plats för att söka skydd

25 Oktober 2020 • Av sofia
1.798
Advertisement

Lyckligtvis finns det tillfällen då du befinner dig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Detta är vad som hände med Diane, en 50-årig kvinna som, för att fira sin födelsedag, hade beslutat sig för att cykla genom olika amerikanska stater och förflytta sig ett visst antal kilometer per dag. Under en av sina dagar på cykeln hamnade Diane plötsligt ansikte mot ansikte med en försvarslös liten valp som verkade ha många problem, särskilt på grund av den starka värmen som gjorde det svårt att andas. Den lilla hunden irrade runt för sig själv och befann sig i ett stresstillstånd. Diane tvekade inte med att föra valpen i säkerhet och ge den vatten så att den skulle överleva.
 

via: Rumble

Diane Lea är grundaren av "50 Causes Ride", ett initiativ som har fått henne att cykla genom 50 olika amerikanska stater, varje gång, i rättvisas namn. Hennes mål var att cykla 50 miles om dagen, alltså cirka åttio kilometer, för att öka medvetenheten om olika sjukdomar som många människor lider av och som vi ofta tenderar att ignorera. En dag försökte Diane slutföra sin rutt i Arizonas brännande hetta när hon plötsligt distraherades av något som rörde sig nära vägkanten. Hon insåg genast att det var en liten hund med viss svårighet, som förmodligen led av den hemska värmen och som framför allt verkade vara övergiven.

Valpen sprang runt i cirklar, utan att stanna och verkade befinnas sig i ett tillstånd av kraftig emotionell stress. Diane, som följdes av sin husbil, körd av kameramannen Liz Watkins, tog upp det hjälplösa djuret och förde snabbt in det i sitt fordon för att hjälpa honom. Diane gav honom genast vatten att dricka, varefter hon doppade valpen i en hink med vatten, för att hjälpa den att kyla ner sig och återhämta sig från den kvävande värmen. Om Diane inte hade varit där, skulle valpen inte ha överlevt i Arizonas ökenklimat.

Advertisement

Det är möjligt att någon medvetet hade övergivit valpen mitt i ingenstans, med en temperatur på mer än 35 grader i solen och lämnat den där för att dö. Hur kan man vara så grym mot en varelse som knappt var en månad gammal? Lyckligtvis tog Diane hand om hunden och efter att ha matat den blev valpen officiellt hennes följeslagare!

Valpen heter Phoenix och bor nu hos Diane i Florida. En berättelse som inte kunde ha fått ett mer lyckligt slut!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack