Den här växeloperatören för 911 hjälpte till att rädda livet både på ett barn och en äldre man på bara en timme - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här växeloperatören för 911…
En föräldralös flicka får sin första docka, video på hennes reaktion är minst sagt rörande Hon föder sitt första barn vid 72-års ålder, parets dröm om att bli föräldrar går äntligen i uppfyllelse

Den här växeloperatören för 911 hjälpte till att rädda livet både på ett barn och en äldre man på bara en timme

Av sofia
675
Advertisement

Inte alla hjältar bär en mantel och är kända i hela världen. Ofta tenderar vi att glömma det, men de mest meningsfulla, modiga och exemplariska gesterna kommer från helt vanliga människor, som går nästan obemärkt förbi men som förtjänar att få minst lika mycket beröm och uppmärksamhet som de andra.

Tänk till exempel på växeloperatörerna som svarar på nödnummer varje dag. Man kanske skulle kunna tro att deras roll helt enkelt är att ta emot samtal och varna räddningstjänster, men i verkligheten gör de mycket mer, vilket den 21-åriga tjejen vi nu ska berätta om är ett tydligt bevis på.

via: People

Hennes namn är McKenzie Davis och hon är en nödnummeroperatör för 911 som arbetar i Florida i Flagler County. Hennes och hennes kollegers arbete är inte på något sätt enkelt eller något som bör tas för givet, med tanke på att nödoperatörerna är de första som tar emot samtal från de som befinner sig i svårighet och förutom att informera räddningstjänsten måste de också vara bra på lugna människor och kanske föreslå vilka åtgärder som bör vidtas.

En eftermiddag svarade McKenzie på ett samtal från en mycket upprörd mamma som hävdade att hennes 6 månader gamla son hade slutat andas. I ett försök att lugna kvinnan, förklarade hon hur man utför hjärtmassage. Mamma lyckades följa operatörens instruktioner och råden för hur hon skulle genomföra hjärt- och lungräddning fungerade.

Barnet började andas och röra sig igen, till bådas enorma glädje, han hade klarat sig. Vid den tidpunkten skickade flickan omedelbart en ambulans för en nödvändig kontroll. Men de starka känslorna under den eftermiddagen var inte avsedda att ta slut där. Cirka en timme senare kom ett nytt samtal.
 

Det kan verka omöjligt, men nödsituationen var nästan densamma som den McKenzie just hade mött. I telefonen fanns en kvinna som skrek, desperat för att hennes man, en äldre man, hade slutat andas medan han var i poolen. Ingen av de närvarande var medveten om hur man utförde hjärt-lungräddning, så McKenzie uppmanade dem att sätta telefonen på högtalartelefon och vägleda dem steg för steg i denna känsliga situation. Under tiden skickade hon hjälp och lyckligtvis, när de kom fram till platsen lyckade de rädda mannen.

Kort sagt, på bara en timme lyckades den här tjejen, från andra sidan luren på ett så självklart men samtidigt viktigt telefonnummer, rädda två liv tack vare sitt snabbtänkande, sin förmåga att behålla lugnet och sin förmåga att kunna förklara saker på ett klart och tydligt sätt. Hennes arbete - samt det som många andra "dolda hjältar" utför - är mycket mer än ett jobb, dessa människor är de första som svarar de som befinner sig i en nödsituation. Allt som återstår är att berömma den här tjejen och hoppas att hon kommer att kunna fortsätta hjälpa många andra människor i framtiden!
 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack