En hund går in i en kyrka under mässan, prästen jagar inte bort den och börjar istället leka med den - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En hund går in i en kyrka under mässan,…
Denna mycket söta lilla flicka ber tillsammans med sina föräldrar innan hon börjar äta - videon som charmat alla Han bedrar sin fru medan hon föder deras barn på sjukhuset, kvinnan bestämmer sig för att begära skilsmässa

En hund går in i en kyrka under mässan, prästen jagar inte bort den och börjar istället leka med den

Av sofia
1.028
Advertisement

Det finns ett uttryck som lyder "att vara lika lyckligt lottad som en hund i kyrkan". Naturligtvis är meningen medvetet ironisk. I själva verket har dessa stackars djur sedan urminnes tider inte blivit väl bemötta på platser för tillbedjan och har ofta jagats bort.

Det kan faktiskt hända att vissa präster inte tolererar djur som kanske betraktas som smutsiga och ett störande moment i heliga och liturgiska sammanhang. Lyckligtvis kommer emellertid ibland några av dem ihåg att tolerans och acceptans är grundläggande värderingar i det kristna religiösa budskapet, precis som prästen vi nu ska berätta om gjorde.
 

image: Facebook

Det som hände i kyrkan Nossa Senhora das Dores i Brasilien, fångades på video och blev viralt. Under en normal gudstjänst dök en hund upp mellan bänkarna och de troende. Efter att ha hoppat runt ett tag här och där och nafsat på några blommor, gick den tyst mot altaret. Här beslutade sig emellertid prästen, Don José Geraldo Sobreira, för att inte att jaga bort hunden utan att istället välkomna den som den förtjänade.

Prästen svarade på hundens livlighet genom att leka med den, utan att ta illa upp för att den lekte med prästrocken. Prästen var otroligt snäll och vänlig. Istället för att ta illa vid sig för en banal oväntad händelse, reagerade han med ironi och glädje och visade vänlighet mot sin nya fyrbenta vän.

image: Facebook

Strax därefter hittades ägaren till hunden. Det var en äldre man med Alzheimers som hade tappat bort honom några timmar tidigare. Djur är normalt inte tillåtna i kyrkan eftersom de kan skapa förvirring eller smutsa ner, men vad som är passande och medmänsklighet är två helt olika saker.

De som tror på Guds välvilja bör förvandla sin existens till en manifestation av kärlek. Detta innebär respekt för varje levande varelse, för att hylla livet är en kraftfull handling av tro som har ett mycket högre värde än att hålla ordning i en byggnad.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement

Missa Inte

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack