En pojke med benproteser går 10 km och samlar in över 1 miljon till sjukhuset som räddat honom - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En pojke med benproteser går 10 km…
En orolig pappa skapar en app som låser sina barns mobiler om de inte svarar när det ringer Var försiktig med elaka människor som tror sig vara snälla mot alla, de kan vara farliga

En pojke med benproteser går 10 km och samlar in över 1 miljon till sjukhuset som räddat honom

Av sofia
504
Advertisement

Ingenting är omöjligt om vi verkligen vill det. Det är inte bara ett uttryck utan en verklighet som ofta bekräftas av många människor. Framför allt från kvinnor, män och barn som, trots alla de svårigheter som de drabbats av, lyckas åstadkomma stora saker i livet som att till exempel inspirera och motivera andra människor.

Precis som det som Tony Hudgell gjorde, en 5-årig pojke som tyvärr var tvungen att amputera båda benen på grund av att han misshandlats av sina biologiska föräldrar när han var bebis. Ett dramatiskt förflutet som gör att Tony har fått lära sig att gå med två proteser istället för sina ben. Lyckligtvis fick hans liv en positiv vändning, tack vare hans adoptivföräldrar och läkarna som räddade honom. För att tacka dem beslutade han sig för att försöka göra något som verkade omöjligt och han klarade det.

via: CNN

Att gå med två proteser i stället för benen är inte lätt, det behöver vi nog knappast föklara. Tony visste emellertid att han kunde klara det och för att hylla de människor som räddat honom från en situation som var mycket kritisk, blev han huvudpersonen i ett projekt som rörde många människor. Vilket? En 10 km lång välgörenhetspromenad på 30 dagar, tack vare vilken han samlade över 1 miljon euro för att donera till sjukhuset, som under 2017 tillät honom att fortsätta leva efter det han utsatts för.
 

Hans första avsikt var att samla in en liten symbolisk donation. Ingen skulle dock ha kunnat föreställa sig att hans enorma ansträngningar skulle ha dragit in alla dessa pengar. Den lilla pojken "passerade mållinjen" på sin mycket speciella "maraton" i West Malling i den engelska staden Kent där han föddes. Om det vid första ögonkastet kan tyckas ganska enkelt att gå 10 km till fots, bör man ha i åtanke att Tony knappt kunde ta några steg med sina benproteser tidigare enligt vad hans adoptivpappa Mark berättar.

Advertisement

Dessutom har ett så litet barn inte den fysiska styrka som ett större barn eller en vuxen har och det är därför Tonys utmaning är ännu mer speciell. Denna mycket unga kämpe lärde sig gå på nytt och hyllades av vänner, släktingar och många andra människor som ville ge honom sitt stöd.

Välgörenhetssamlingen överskred en miljon och 100 tusen euro, en minst sagt otrolig siffra, som kommer att vara grundläggande för Evelina London Children's Hospital, en folkhälsoorganisation som tog hand om Tony i det mest kritiska ögonblicket i hans unga liv. Med denna donation kommer sjukhuset att kunna fortsätta utföra sitt arbete till förmån för sjuka och mindre lyckligt lottade barn och kunna erbjuda dem en bättre framtid.
 

När Tony gick de sista metrarna av sin fantastiska prestation kunde hans adoptivföräldrar inte låta bli att ge honom en lång och rörande kram, som vi symboliskt också ger honom samtidigt som vi önskar att detta modiga barn kommer att kunna gå mycket längre i livet...

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack