En kille kastar sig i ett forsande vattendrag för att rädda ett rådjur som hamnat i vattnet - TittaPaVideon.se
x
En kille kastar sig i ett forsande vattendrag…
Zucchine alla caprese: ett enkelt och gott recept för att imponera till middagen 11 rörande foton som beskriver små ögonblick i livet bättre än tusen ord

En kille kastar sig i ett forsande vattendrag för att rädda ett rådjur som hamnat i vattnet

15 Juni 2020 • Av Sara Lindblad
4.914
Advertisement

Det finns historier som lyckats fastna i allas minne tack vare en enkel men betydelsefull bild. Precis som den tagen i Bangladesh, där en pojke visat otroligt mod genom att riskera sitt liv för att rädda ett litet djur. 

Vi pratar om ett rådjur som pga översvämning och resulterande högvatten i ett vattendrag förmodligen inte skulle ha överlevt om det inte vore för pojken som verkligen var på rätt plats vid rätt tidpunkt och gjorde något minst sagt hjältemodigt. 

via: Daily Mail

Hadibul Wahab är naturfotograf och reser världen runt i jakt på rätt bild. Ett intressant, äventyrligt och samtidigt konstnärligt yrke som inte sällan försätter honom i oväntade och ibland farliga situationer. 2014 var Wahab i hemlandet Bangladesh och hamnade i ett av dessa oförglömliga ögonblick.

Det var inte det trevligaste ögonblicket med plötsligt högvatten i ett vattendrag efter kraftiga regn. Just där hamnade ett rådjur i vattnet och kunde inte ta sig upp pga den starka strömmen. Som tur var fanns även femtonårige Bilal i närheten och han tvekade inte innan han försökte rädda det.

Advertisement

Så han dök ner i vattnet, rakt mot det kämpande rådjuret. Han simmade under vattnet och utmanade den vilda strömmen och lyckades få tag på djurets ben och höll det ovanför vattnet.

Genom att hålla det hårt i händerna, vann Bilal över vattendraget; han tog sig upp ur vattnet och räddade rådjuret som annars förmodligen hade mött ett annat otrevligt öde.

Väl på marken, på vattenkanten, kvicknade den lille till och sprang och letade efter de sina som den tydligen tappat bort pga det starka regnet.

Även den sansade Bilal verkade oberörd, som om att rädda ett rådjurskid hade varit normalt och lätt i det läget. Och för honom hade det varit det, och därför applåderade de få närvarande åt honom.

Hasibul Wahab agerade direkt och förevigade det hela så hela världen får se det otroliga som den bengaliske pojken gjorde. Vi kan bara applådera Bilal, en hjältemodig och omtänksam pojke som skänkt oss ett leende och lite tro på medmänskligheten. 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack