Far- och morföräldrar är en trygghet för sina barnbarn och deras närvaro kan hjälpa dem att växa upp på ett bättre sätt - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Far- och morföräldrar är en trygghet…
En elev med funktionsnedsättning blir utesluten från skolfotona, familjen protesterar En 90-årig kvinna vägrar kemoterapi och bestämmer sig för att resa runt i Usa tillsammans med sin familj

Far- och morföräldrar är en trygghet för sina barnbarn och deras närvaro kan hjälpa dem att växa upp på ett bättre sätt

Av sofia
321
Advertisement

Att växa upp tillsammans med mor- eller farföräldrar är en lyx som inte alla barn har, men som vetenskapen även visar är av grundläggande vikt i människors liv. Inte för att man egentligen behövde vetenskapliga bevis för att förklara deras betydelse. Båda utgör en dyrbar skatt för oss alla som har haft turen att få växa upp med dem. Mor- och farföräldrar är som en säker fristad för våra barn och tillsammans med dem lär barnen sig att respektera vuxna och äldre och ökar både deras välbefinnande samt föräldrarnas. En farfar, morfar, farmor eller mormor är viktig just för att den inte är exakt som en förälder.

image: Unsplash

Barn måste följas ordentligt under sin uppväxt och om vi märker att de tar en "dålig" vändning i livet har vi som föräldrar en plikt att få tillbaka dem på rätt spår. Ofta misslyckas många mammor och pappor med sina söner eller döttrar och det hela slutar med att de höjer rösten och blir otrevliga mot sina sina barn. I sådana fall vet ett barn som har vuxit upp med sina mor- eller farföräldrar att det kommer att kunna söka råd hos dem. En farfar, till exempel kommer med sin erfarenhet att veta hur man kan få barnbarnet på rätt spår, tänka över sina misstag och sitt beteende.

Att tillbringa en lugn eftermiddag mellan mor- och farföräldrar och barnbarn kan göra att situationen lugnar ner sig och alla blir lite mer rofyllda.

image: Pexels

På något sätt vet mor- och farföräldrar alltid vad de ska säga för att få sina barnbarn att må bättre och på något sätt representerar de en större trygghet för barnen, jämfört med föräldrarna. Hur många gånger har du hört ett barn säga: "Du säger det bara för att du är min mamma!" så om mormor säger det finns det inget att ifrågasätta! Mor- och farföräldrar har redan fostrat sina barn som unga och under åren har de insett och jobbat på sitt sätt att vara ”föräldrar”. Låt oss inte heller glömma att i dagens samhälle är det att ha stöd från en morfar, farfar, mormor eller farmor också ur praktisk synvinkel en räddning! De kommer aldrig att kunna ersätta faders- eller modersfiguren, men de kan ändå vara till stor hjälp för att stötta barnet under sin uppväxt.

Advertisement
image: Pexels

Mor- och farföräldrar är bland de första människorna vi anförtror oss åt. Om vi är rädda för att låta mamma få veta något eller dela våra hemligheter vet vi att vi alltid kan lita på våra mor- och farföräldrar. De kommer alltid att vara redo att lyssna på vad vi har att säga.

Om dina barns mor- eller farföräldrar tyvärr bor långt borta från dig och du inte kan besöka dem så ofta kan du alltid ringa videosamtal till dem och låta dina barn interagera med dem.

Tags: FamiljPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack