Brandkåren varnar för riskerna med att lämna handsprit i bilen under solen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Brandkåren varnar för riskerna med…
En 43-år gammal sjuksköterska visar effekterna av covid-19 på sin kropp efter 1 månads intensivårdsterapi Han har bara ett fåtal månader kvar att leva på grund av en tumör så han bestämmer sig för att gifta sig med sin flickvän innan han avlider

Brandkåren varnar för riskerna med att lämna handsprit i bilen under solen

Av sofia
2.067
Advertisement

Det vi går igenom på grund av coronaviruspandemin är verkligen inte en enkel period. Det finns många dagliga vanor som vi har tvingats ändra på för att inte nämna de enorma uppoffringar som människor över hela världen gör för att begränsa smittan och skydda sig själva.

Detta inkluderar säkert behovet av att desinficera sina händer, ytor och föremål som vi berör regelbundet, särskilt när vi är ute. Alla försöker vi göra det vi kan men för att undvika att stöta på obehagliga situationer är det bra att vidta vissa försiktighetsåtgärder, särskilt i samband med de varmare säsongerna.

image: Guardachevideo

Vi vet att det till en viss punkt är möjligt att begränsa bilresor, men ibland blir bilen avgörande för uppdrag som vi annars inte skulle kunna utföra. Vår bils insida kan på våren och sommaren bli mycket varm, särskilt om bilen lämnas i solen under flera timmar. Eftersom många av oss, för att göra rent händerna i brist på vatten och tvål, väljer att använda oss av handsprit, är det bra att vara försiktig med var man lämnar dessa små flaskor.

Brandkåren i Wisconsin i USA skrev ett inlägg på Facebook där de varnade allmänheten om hur man bör förvara handsprit i bilen vid mycket höga temperaturer. Risken är inte så mycket kopplad till "spontan" förbränning, utan snarare till den så kallade "förstoringsglaseffekten" som flaskan skulle kunna skapa under direkt solljus.

Let’s start today with a little education! We’ve chatted in the past about clear water bottles being kept in your...

Pubblicato da Western Lakes Fire District su Giovedì 21 maggio 2020

Bilden som publicerats av brandmännen tillsammans med inlägget har redan blivit populär på nätet och väckt flera kontroverser om huruvida det verkligen är en autentisk reaktion som utlösts av en flaska handsprit som blivit kvar i bilen. På fotot kan du faktiskt se insidan av dörren till en helt bränd bil och det står ännu inte klart om detta verkligen är möjligt på grund av värmereaktionen på en flaska handsprit.

En sak som dock är säker är att höga temperaturer och alkoholhaltiga komponenter inte är en bra kombination, eftersom alkoholen kan avdunsta vilket enligt experterna skulle leda till att dessa produkter förlorar en del av sin effekt. Det är verkligen inte värt att riskera. Att ägna lite extra uppmärksamhet å andra sidan är av grundläggande vikt för att säkerställa korrekt hygien även när vi är utanför hemmet. När det gäller handsprit, trots bekvämligheten av att ha den i bilen, är det smartare att välja en sval och skyddad plats.

Advertisement
image: Pxfuel
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack