Enligt traditionen är det en ära som varar livet ut att bli gudmor eller gudfar till ett barn - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Enligt traditionen är det en ära som…
Flickvännen är otrogen och skriver ett brev för att be om ursäkt, han skickar tillbaka brevet rättat med en röd penna som att det vore en skoluppsats De hittar en nyfödd bebis i en brunn tack vare en tax som vägrar sluta skälla

Enligt traditionen är det en ära som varar livet ut att bli gudmor eller gudfar till ett barn

Av sofia
703
Advertisement

När ett par bestämmer sig för att döpa sitt barn står de inför valet av gudfar och gudmor. Enligt traditionen är det en ära att bli vald för denna roll, eftersom du blir en mycket viktig figur i familjens liv och framför allt barnets liv. Inom den kristna religionen är en gudfar och gudmor de figurer som följer gudbarnet till altaret vid dopets ögonblick, de har som uppgift att hjälpa och stötta barnet under livet, tillsammans med föräldrarna. I själva verket sägs de vara barnets "andra föräldrar", som kan finnas där ifall de biologiska föräldrarna skulle råka ut för något.

via: Holyart

Det är alltid bättre att välja någon du litar på och inte en person som du tycker är trevlig bara för att ni gärna träffar varandra under helgdagar eller födelsedagar. Det bör vara en andlig guide och ett föredöme som bör ta ansvar och stötta barnet under livets gång. En gudfar och en gudmor bör vara någon barnet kan anförtro sig åt, som kan lyssna och ge användbara råd. Förutom att stötta barnet kan en gudfader eller gudmor även vara ett extra stöd för föräldrarna, särskilt under de svåraste stadierna under deras barns uppväxt. Tonåren, eller någon annan upprorsfas, bör hanteras taktiskt och med förståelse.

image: Unsplash

Kära föräldrar, välj inte bara en gudmor och gudfar utifrån vem du tycker är trevlig, utan utvärdera även förhållandet du har med dessa människor och fundera över om du verkligen gör rätt val för ditt barn.

Tags: BarnRörandeEtik
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack