Mitt i pandemin tvingas hon tigga pengar tillsammans med sin handikappade son för att kunna betala hyran

av sofia

13 Maj 2020

Mitt i pandemin tvingas hon tigga pengar tillsammans med sin handikappade son för att kunna betala hyran
Advertisement

Utbrottet av coronavirusepidemin har försatt många länder i ekonomisk svårighet, för att inte nämna de som alltid har tvingats kämpa för att nå månadens slut och som nu befinner sig i en mycket mer allvarlig situation. På grund av karantänen har många företag arbetat hälften så lite och många har till och med förblivit stillastående under flera månader. De som tidigare hade minimumlön varje månad kan inte längre betala hyran eller ens handla mat. Detta är en dramatisk situation från vilken det är svårt att komma ut med värdigheten i behåll. Catalina García Pérez, en 62-årig kvinna som bor i Lo de Fuentes, ett område i Mixco i Guatemala, är så fattig att hon trots pandemin tvingas gå runt i staden för att tigga. Som om det inte var tillräckligt måste hon även bära runt på sitt funktionshindrade barn på axlarna hela dagen.

via Facebook / CANAL 5 Mega Vision El Progreso Achuapa

Advertisement

För att överleva tvingas Catalina tigga på gatorna, trots den pandemi som pågår över hela världen. Kvinnan har en 37-årig son, Geronimo, som inte kan röra sig för att han är gravt funktionshindrad - just av denna anledning tvingas hon sätta honom på axlarna och bära runt honom varje dag.

Advertisement

Kvinnan rör sig genom stadens gator på jakt efter lite pengar för att kunna betala hyran. Catalina försöker samla in exakt 100 $ per månad som är priset för hyran på hennes hus. Båda bär munskydd, men eftersom de inte kan stanna inomhus är de fortfarande väldigt utsatta för viruset. Hon har en vit flagga i handen, tillverkad av vad som verkar vara en plastpåse och ber för att någon ska ge henne lite pengar, eftersom hon dessutom är sen med att betala hyran.

Det finns de som inte kan "stanna hemma" i detta dramatiska ögonblick, eftersom de helt enkelt inte har ett säkert ställe att söka tillflykt på och vänta på att epidemin har sin gång. Catalina är en av många desperata människor som inte har råd med nästan någonting och som kämpar varje dag för att åtminstone lyckas ha råd med det absolut nödvändiga.

Advertisement