"Jag är så lyckligt lottad" det rörande meddelandet som en kvinna hittat på sin mans telefon efter att han avlidit på grund av covid-19 vid 32-års ålder

av sofia

30 April 2020

"Jag är så lyckligt lottad" det rörande meddelandet som en kvinna hittat på sin mans telefon efter att han avlidit på grund av covid-19 vid 32-års ålder
Advertisement

Sedan den startade har Covid-19-pandemin bokstavligen skapat obalans i hela världen. Många har blivit sjuka eller varit tvungna att hjälpa sina nära och kära. Många andra tvingas istället leva enligt restriktionerna och kan inte arbeta normalt och riskerar ekonomiska biverkningar. Kort sagt, en mycket svår situation, som inte liknar något annat vi upplevt i modern tid.

Det är sorgligt när man stannar upp och tänker på att det bakom siffrorna med antalet avlidna och smittade människor som vi läser om varje dag finns riktiga människor. Jonathan Coelho är en av de människor som inte överlevde.  Coronaviruset tog livet av honom vid enbart 32-års ålder. Det är inte svårt att föreställa sig smärtan hos hans hustru Katie, som efter sin mans död som låg isolerad från omvärlden på sjukhuset, fick läsa orden som var tillägnade Jonathans familj bara några timmar innan han dog.

via CBS News

Advertisement
CBS This Morning/youtube

CBS This Morning/youtube

Jonathans vistelse på sjukhuset varade i 27 dagar. Även om situationen verkade vara under kontroll under de första två veckorna, förvärrades hans tillstånd gradvis tills han dog. Det fanns inget sätt att kommunicera med omvärldenunder hans sista timmar så han beslutade sig för att lämna ett meddelande på sin telefon till sin hustru och barnen Braedyn och Penelope, 2 år och 4 månader. Rörande ord, som Katie upptäckte när läkarpersonalen gav henne sin mans ägodelar.

I det mest dramatiska ögonblicket kunde kvinnan därför känna hans närhet med de ord han tillägnat henne. En dyrbar gåva som hon aldrig kommer att glömma.

Advertisement
CBS This Morning/youtube

CBS This Morning/youtube

 
«Jag älskar er alla av hela mitt hjärta. Jag är väldigt lycklig, eftersom du har gett mig det bästa livet jag någonsin kunde ha önskat. Låt Penelope få veta att hon är en prinsessa och kan få allt det hon vill i livet. Katie, du är den vackraste och mest omtänksamma person jag någonsin har träffat, du är verkligen unik i ditt slag, du lever livet med lycka och med samma passion som fick mig att bli kär i dig ».
 
Det är svårt att hålla tillbaka känslorna inför ett sådant meddelande, särskilt om vi tänker på de dramatiska omständigheterna under vilka Katie läste det. Dessa ord är allt som Katie och hennes barn har kvar från den vackra personen som Jonathan var och vi är säkra på att det kommer att få många att reflektera över behovet av att vara nära de som lider i ett så komplicerat ögonblick. Vi önskar denna familj ett fridfullt liv, i minnet av en man och far som alltid kommer att vara med dem.
 

Advertisement