En 9-årig pojke som testat positivt för covid-19 har inte smittat en enda av de 172 personer som han varit i kontakt med

av sofia

27 April 2020

En 9-årig pojke som testat positivt för covid-19 har inte smittat en enda av de 172 personer som han varit i kontakt med
Advertisement

Ett unikt och ganska sällsynt fall där en 9-årig pojke i Frankrike var huvudperson. Trots att han testat positivt för Covid-19 verkar pojken inte ha smittat någon av de 172 personer som han kommit i kontakt med innan han fick reda på att han hade viruset. Detta är bara ett specifikt fall som nu studeras och som kan leda till slutsatsen att barn faktiskt inte smittar med coronaviruset.

via The Guardian

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Public Health France har genomfört en studie om fallet med den brittiska pojken som testat positivt för covid-19, som trots detta inte har smittat några av sina syskon eller de personer som har varit i kontakt med honom. Detta enskilda fall är en del av en mycket större cirkel, minns du den första brittiska patienten som anklagades för att ha "importerat" coronaviruset till sitt land? Det finns en koppling mellan fallet med detta barn och Steve Walsh, en affärsman från Hoves, som var den första engelsmannen som testade positivt för viruset efter att ha deltagit vid en konferens i Singapore. Walsh skulle faktiskt ha kommit i kontakt med tio andra britter och en familj på 5 personer, medan han stannade i en stuga i skidorten Contamines-Montjoie, i Frankrike. Under denna semester skulle den 9-åriga pojken ha fått coronaviruset.

Barnet hade bara milda symtom och konstigt nog testade ingen av de 172 personer som placerades i karantän eftersom de hade varit i kontakt med pojken positivt för Covid-19. Enligt Kostas Danis, en fransk epidemiolog, kan svaret vara att "barn kanske, eftersom de inte har många symptom och har en låg viral belastning, inte smittar med det nya coronaviruset särskilt lätt". Dessa är bara hypoteser som utan tvekan måste följas upp av många studier innan de bekräftas.

 

Advertisement