Hon är gravid och har coronaviruset, efter 10 dagars koma vaknar hon och upptäcker att hon fött en underbar liten flicka

av sofia

20 April 2020

Hon är gravid och har coronaviruset, efter 10 dagars koma vaknar hon och upptäcker att hon fött en underbar liten flicka
Advertisement

Även om situationen på grund av coronaviruset är tragisk, finns det episoder med ett lyckligt slut som ger oss lite hopp för framtiden. I Vancouver, i delstaten Washington, hade en mycket ung kvinna som nått 33:e graviditetsveckan tvingats gå igenom en fruktansvärd upplevelse på grund av viruset, vilket ledde till att hon tillbringade 17 dagar på sjukhuset, varav 10 i koma. Som om det inte var tillräckligt upptäckte hon när hon vaknade att hon hade fött sitt lilla barn, 6 veckor för tidigt. För Angela Primachenko var det inte lätt att återhämta sig från coronaviruset och samtidigt vänta med att få krama om sin lilla Ava (detta är namnet på hennes andra dotter) som äntligen kunde lämna intensivavdelningen för nyfödda bebisar efter några dagar.

via Today

Advertisement

Kvinnan hade börjat känna av de första symtomen på covid-19, men misstagit dem för säsongsallergi. Dagarna gick och symtomen fortsatte att förvärras och eftersom Angela arbetade inom hälsovården testades hon för att kontrollera om hon hade blivit smittad med viruset. Testet visade att den unga kvinnan hade coronaviruset. Efter att ha varit inlagd på sjukhus beslutade läkarna att inducera konstgjord koma, för att hjälpa henne att bekämpa viruset med all sin styrka. Angela var i konstjord koma i tio dagar och när hon vaknade upptäckte hon att hon fött sin lilla Ava. 

Advertisement

Barnet föddes 6 veckor för tidigt och låg på intensivavdelningen i några dagar. Angela fick inte ens hålla henne i famnen, eftersom hon fortfarande hade symtom på Coronavirus. Hennes lungröntgen visade en kritisk situation i lungorna. Trots detta, några timmar senare, förbättrades Angelas hälsotillstånd på ett mirakulöst sätt, hon behövde inte längre andningsskyddet och läkarna kunde skriva ut henne från intensivvården. Det var ett mycket rörande ögonblick och alla läkare applåderade när Angelas säng lämnade avdelningen.

"Jag känner mig som ett levande mirakel" berättar den unga kvinnan. Trots att hon blev utskriven från sjukhuset var Angela tvungen att testa negativt på två test för coronaviruset innan hon kunde få omfamna sin lilla Ava. Trots alla hinder lyckades mor och dotter dock övervinna detta svåra ögonblick.

Advertisement