Coronaviruset - efter 51-års äktenskap dör de med 6 minuters avstånd

av sofia

10 April 2020

Coronaviruset - efter 51-års äktenskap dör de med 6 minuters avstånd
Advertisement

Stuart och Adrian Baker var ett äldre par som var vid god hälsa. Han var 74, hon 71, och de hade varit gifta i 51 år och haft ett mycket lyckligt äktenskap. Paret bodde i Boynton Beach, Florida, och skulle aldrig ha kunnat föreställa sig att bli drabbade på ett så sorgligt och virulent sätt av coronavirusinfektionen. I mars 2020 började de känna sig lite dåliga, först Stuart, sedan hans fru Adrian, tills det värsta kom.

via CNN

Advertisement
Free Grief Counseling/Facebook

Free Grief Counseling/Facebook

Efter att deras husläkare rått honom att åka till sjukhuset om symptomen höll i sig åkte paret till akutmottagningen, där de blev tillsagda att de skulle hålla sig hemma isolerade under de dagar som behövdes för att influensasymtomen skulle gå över som en försiktighetsåtgärd. Dagarna gick, det verkade gå bättre för Stuart och Adrian, tills han fick akuta andningsbesvär. På sjukhuset fick han diagnosen covid-19.

Adrian blev istället först bättre, men sedan började hon också få astmaproblem, så några dagar efter det att hennes man blivit inlagd på sjukhuset åkte även hon in på sjukhus eftersom hon blivit sämre. Parets son Buddy Baker beslutade så småningom tillsammans med familjemedlemmarna att sätta dem i samma rum och vänta på att sjukhusvården förbättrade deras tillstånd. Men på samma dag med cirka 6 minuters mellanrum dog både Stuart och Adrian.

Ett absurt öde, för ett glatt och lyckligt par som levt tillsammans i 51 år. Vi hoppas att så många som möjligt kommer att slippa detta hemska öde!

Advertisement