Han kommer tillbaka från Usa för att fira en födelsedag, men vet inte om att han har covid-19, hans farfar blir smittad och dör enbart några dagar senare

av sofia

07 April 2020

Han kommer tillbaka från Usa för att fira en födelsedag, men vet inte om att han har covid-19, hans farfar blir smittad och dör enbart några dagar senare
Advertisement

Det 15-åriga barnbarnet hade nyligen återvänt från en resa till Usa och när han sedan kom hem hade han gått på en 15-års fest tillsammans med vänner och bekanta. Pojken vid namn Eric Luciano Torales, är 24 år gammal och bor i staden Moreno i Argentina. Han var smittad med covid-19 och hade under denna period varit i kontakt med sin 71 år gamla farfar Luis Maria Suarez, som bara efter några dagars insjuknande inte lyckades besegra viruset.

via Clarìn

Advertisement
Pexels

Pexels

Pensionären, som blev det 28:e coronavirusoffret som avled i Argentina, blev inlagd på ett privat sanatorium i den västra delen av Buenos Aires. Efter det att den 24-åriga pojken testat positivt misstänker man att dessutom att de 26 andra fallen i Morenos kommun av covid-19 har orsakats av pojkens lätthet, som nu är anmäld av borgmästaren i Moreno för att ha utsatt befolkningen för en hälsorisk.

Den unga mannen sitter i husarrest i Palermo i Buenos Aires där han har bott under en tid. Eric var även tvungen att ta bort alla sina privata sociala profiler efter det att han fått en anmälan på sig.

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Den 71-åriga farfarn började visa symptom på infektionen den 22:a mars. Den 25:e bekräftade de på Buenos Aires-kliniken att han hade drabbats av en luftvägssjukdom. Luis hade en tidigare historia av hypertoni och diabetes. Under sin tid på sjukhuset hade han andningssvårigheter och var tvungen att få mekanisk andningshjälp, men tyvärr, efter en dryg vecka av försämrat tillstånd, klarade han inte mer.

Den unge mannen hade återvänt från en resa till Miami den 13:e mars och  den 14:e hade han deltagit vid sin kusins 15-års fest, där hans farfar Luis också var närvarande. På den tiden visste emellertid Eric Torales ännu inte att han var smittad med coronaviruset och i Argentina fanns det fortfarande ingen obligatorisk isolering efter en resa till något av riskområdena.

 

Advertisement