Coronaviruset - vid 104-års ålder är hon den äldsta kvinnan i Europa som blivit frisk från covid-19

av sofia

27 April 2020

Coronaviruset - vid 104-års ålder är hon den äldsta kvinnan i Europa som blivit frisk från covid-19
Advertisement

Det är möjligt att återhämta sig från coronaviruset även när man är gammal. Giampietro Brisotto, som är son till Ada Zanusso, en 104-årig kvinna som hade varit sjuk med ihållande feber och kräkningar och som sedan testat positivt för Covid-19 kan verkligen bekräfta detta. Trots sin ålder lyckades Ada besegra detta osynliga monster vid 104-års ålder medan hon låg inne på ålderdomshemmet Maria Grazia di Lessona, i provinsen Biella i Italien.

via The Sun

Advertisement
La Repubblica

La Repubblica

Sonen Giampietro berättar om mammans sjukdom och den mirakulösa återhämtningen: "Hon hade feber och kräktes. Jag fick inte träffa henne eftersom besöken var förbjudna på grund av coronaviruset, men jag lyckades prata med henne varje dag i telefon och även göra videosamtal. Självklart misstänkte jag omedelbart att det rörde sig om coronaviruset [...] Men nu är hon frisk. Nu mår hon bra och har återvänt till sitt vanliga liv. Jag fruktade det värsta, men det låter som att hon har kommit i form igen. Hon har även börjat läsa och be på kvällarna."

Hon föddes i provinsen Treviso och flyttade sedan till Biella år 1947. Kanske ligger hemligheten bakom Adas långa liv i de enkla sakerna, eftersom hennes son Giampietro tenderar att understryka: "Hon är en kvinna med ett starkt och kraftfullt humör. Något som säkerligen hjälpte henne är hennes tro och hennes vana att alltid vistas utomhus, även om det bara var för att odla grönsaker i trädgården."

Grattis Ada!

Advertisement